Liv Grete sparte kruttet

Liv Grete S. Poiree kjempet seg inn til en nødvendig tredjeplass og seier i jaktstartcupen, men sparte kreftene til søndagens fellesstartfinale.

Skiskytterdronningen sikret seg enkelt sesongens tredje krystallkule da hun tok tredjeplassen på jaktstarten i Kollen.

Russiske Olga Pyleva viste igjen at hun er i toppform ved å ta sin tredje strake rennseier. Det var hennes åttende i verdenscupen totalt og sjette i år. Annenplassen i den totale verdenscupen var i boks før løpet.

Bulgarske Ekaterina Dafovska tok annenplassen lørdag, og Liv Grete koste seg inn til tredjeplass etter en kontrollert sisterunde. Hun ville ikke ta ut maksimalt for å ha noe å spa på med i søndagens fellesstart. Tusenvis av mennesker i Kollen håper hun tar steget helt til topps i sesongens siste øvelse.

Vant den viktigste

Det vil i så fall bli en fantastisk avslutning på sesongen for den firedobbelt verdensmesteren fra tyske Oberhof i februar.

- Det koster utrolig mye å henge med i toppen akkurat nå, men jeg har veldig lyst til å gjøre et bra løp søndag. Jeg er usikker på hvor mye det er igjen av meg, men tror det er mulig å vinne, sa en sliten Liv Grete til NTB.

Hun anser Pyleva for å være den hardeste konkurrenten på fellesstart.

Fru Poiree har plasseringene 2, 5, 1 og 3 i sesongens fire fellesstarter. Den ene seieren kom i VM.

- Jeg blir ikke altfor skuffet om jeg ikke vinner i Kollen, for jeg har allerede vunnet det viktigste i år. Jeg er ikke fornøyd med at jeg har bommet så mye på liggende skyting i det siste, men forklaringen er vel at hodet ikke er helt med.

Fire kant ut

Liv Grete sikret seg sesongens 15. pallplassering lørdag. Før det siste løpet ligger hun 108 poeng foran Olga Pyleva - 932 mot 824. Franske Sandrine Bailly har allerede sikret seg tredjeplassen. Søndag deles det gjeveste trofeet ut.

Lørdag gikk Liv Grete igjen fantastisk på ski og var snaut halvannet minutt raskere enn vinneren Pyleva i sporet. Men hun hadde ikke marginene med seg på standplass, for hele fire skudd gikk i kanten av blinken og ut.

- Det er nok forskjellen på å ha overskudd eller ikke, forklarte Liv Grete.

- Jeg er i god form og klarer å presse i løypa selv om jeg er sliten etter en lang sesong, men på standplass er det verre nå. Jeg blir litt for forsiktig og timingen blir for dårlig. Problemet har dessverre gått igjen i det siste, innrømmet 29-åringen.

De avgjørende skuddene vil ikke inn lørdag. Mange lurte på om hun ville klare å innfri sesongens viktigste mål, nemlig å komme tilbake i toppen.

Fire VM-gull og total verdenscupseier er vel svar mer enn godt nok.

(NTB)

Vant: Olga Pyleva vant jaktstarten.