Liv Grete stoppes av sykdommen

Liv Grete Skjelbreid Poirée (30) må droppe morgendagens showrenn i Hamar. Landslagsledelsen tar ingen sjanser med hennes kroniske mage- og tarmsykdom.

I morgen skulle skiskytterdronninga deltatt i rulleskisprinten Kirkebakken Grand Prix sammen med store deler av skieliten. Men i samråd med landslagssjef Odd Lirhus og landslagslege Lars Kolsrud har Liv Grete bestemt at hun heller skal trene hjemme i Hålandsdalen.

-  Etter vintersesongen har hun trengt lang tid på å hente seg inn igjen, sier landslagssjef Odd Lirhus til Dagbladet.

-  Nå har hun behov for en periode uten reising. Få tid sammen med familien, sier Lirhus.

Skiskytterdronningen understreker at det ikke ligger noen dramatikk i dette.

-  Det er litt slitsomt å trene mye i tillegg til å være mor. Jeg må passe på å ligge på den rette siden, ellers er jeg fort ute i en måned, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée som føler hun er i rute foran sesongen.

Snakket ut

Liv Grete Skjelbreid Poirée harslitt med sykdommen i en del år. Men det var først under Salt Lake-OL i 2002 plagene ble offentlig kjent. Da spurtet hun inn til 4. plass på sprinten -  med store smerter. Seinere fortalte hun om sykdommen i NRK-programleder Tore Strømøys bok «Liv Grete - Et portrett» (Gyldendal).

-  Som kjent har Liv Grete en kronisk mage- og tarmsykdom som gjør at vi må passe på henne mye mer enn de andre. Hun trenger veldig regelmessig hvile, og nok hvile. Derfor må vi være veldig nøye med hva hun stiller opp på, og terskelen for å kunne si nei til avtaler må være lav, sier landslagslege Lars Kolsrud til Dagbladet.

-  Forebyggende

Legen bekrefter at hun ville ha stilt opp på showrennet i morgen om hun ikke hadde fått «medisinske signaler», men understreker at det ikke er dramatisk.

-  Det gjelder å være forebyggende, men hvis vi trår over grensene, blir hun dårlig, sier Kolsrud.

TIL FRANKRIKE: I begynnelsen av september drar Liv Grete Skjelbreid Poirée til Poirée-familiens hjem i den franske fjelllandsbyen Villard-de-Lans. Der skal hun trene i 1000-1500 meters høyde fram til midten av oktober.