Liv Grete tidoblet årslønna

To VM-gull ga Liv Grete Skjelbreid 160.000 kroner i bonus. I løpet av en uke tidoblet den dobbelte verdensmesteren sin årsinntekt.

Skiskytternes hovedsponsor Vital besluttet i dag å gi gullvinnerne Liv Grete Skjelbreid og Frode Andresen 80.000 kroner for hver seier under VM i Holmenkollen. Det til tross for at verken Liv Grete eller noen av de andre utøverne har noen bonusklausul i kontrakten som tilsier en slik utbetaling.

For Liv Grete betyr det 160.000 kroner rett på konto med hilsen fra sponsorsjef Jacob Lund i DnB/Vital. I fjor sto Liv Grete med 19.000 kroner som oppgitt inntekt i selvangivelsen.

- Vi betaler med glede fordi både Liv Grete og Frode har prestert noe stort. Det er vel fortjent også fordi de er fantastisk sympatiske representanter for skiskytings-idretten. Liv Gretes inntekt tyder jo også på at hun kan ha bruk for pengene, sier Jacob Lund til Dagbladet :på nettet.

Kontraktene mellom Vital og skiskytterforbundet sier ingenting om medalje-bonuser. I tillegg til 160.000 til Liv Grete og 80.000 til Frode, vil det komme en sjekk på 30.000 til Ole Einar Bjørndalen for hans bronse.

- Vi har ingen forpliktelser, men når utøverne ikke får bonus fra noen andre er vi glad for å få gi dem disse pengene. De har bidratt til et helt rått mesterskap, og Vital har fått god profilering i over en uke, sier Jacob Lund til Dagbladet :på nettet.

I ettermiddag spanderer han middag på alle utøverne og hele støtteapparatet på Hotell Bristol i Oslo.

- Det spørs om jeg har råd til å betale regninga nå som vi har lovet bort over en kvart million i bonuser, ler Lund.

Fra arrangøren, Det internasjonale skiskytterforbundet (UBI) og Olympiatoppen får de norske medaljevinnerne ingenting. Dette er et ømt punkt i forholdet mellom de aktive og forbundet. Etter sesongen vil utøverne kreve forhandlinger om pengepremier. De vil ha tilnærmet samme ordninger som skiløperne har.

Skiskyting har oppnådd en voldsom popularitet blant TV-seere verden over. Spesielt i Tyskland og det øvrige Mellom-Europa er skiskyting nå nesten like populært som fotball. Nå ønsker utøverne sin del av kaka.

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no

GULL VERDT: De to VM-gullene ga Liv Grete Skjelbreid 160.000 kroner i bonus fra hovedsponsor Vital!