Liv Grete tidoblet årslønna

To VM-gull ga Liv Grete Skjelbreid 160.000 kroner i bonus. I løpet av en uke tidoblet den dobbelte verdensmesteren sin årsinntekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Skiskytternes hovedsponsor Vital besluttet i dag å gi gullvinnerne Liv Grete Skjelbreid og Frode Andresen 80.000 kroner for hver seier under VM i Holmenkollen. Det til tross for at verken Liv Grete eller noen av de andre utøverne har noen bonusklausul i kontrakten som tilsier en slik utbetaling.

For Liv Grete betyr det 160.000 kroner rett på konto med hilsen fra sponsorsjef Jacob Lund i DnB/Vital. I fjor sto Liv Grete med 19.000 kroner som oppgitt inntekt i selvangivelsen.

- Vi betaler med glede fordi både Liv Grete og Frode har prestert noe stort. Det er vel fortjent også fordi de er fantastisk sympatiske representanter for skiskytings-idretten. Liv Gretes inntekt tyder jo også på at hun kan ha bruk for pengene, sier Jacob Lund til Dagbladet :på nettet.

Kontraktene mellom Vital og skiskytterforbundet sier ingenting om medalje-bonuser. I tillegg til 160.000 til Liv Grete og 80.000 til Frode, vil det komme en sjekk på 30.000 til Ole Einar Bjørndalen for hans bronse.

- Vi har ingen forpliktelser, men når utøverne ikke får bonus fra noen andre er vi glad for å få gi dem disse pengene. De har bidratt til et helt rått mesterskap, og Vital har fått god profilering i over en uke, sier Jacob Lund til Dagbladet :på nettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer