Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liv Grete til topps

Vant sin første verdenscupseier for sesongen etter to bom på første skyting.

(Dagbladet.no:) En norsk superdag for kvinnene i Östersund ble komplett ved at Linda Tjørholm kom på en fin tredjeplass.

Liv Grete bommet to ganger på fellesstarten, og kom i mål 5,8 sekunder før russiske Olga Zaitseva. Tjørhom gikk over målstreken 17,4 sekunder bak vinneren.

I går gikk Poiree inn til en 6. plass i jaktstarten, og i dag fortsatte hun framgangen.- Dette er utrolig moro. Det er lenge siden det har smakt så godt med en seier, sier Liv Grete til NRK.

To bom på første

Begge bommene hennes kom på første skyting, og etter dette gikk hun seg gradvis opp i feltet. Da hun gikk ut fra standplass etter siste skyting lå hun bare 2,7 sekunder bak Zaitseva.

Dette var Liv Gretes 21. verdenscupseier, og etter en treg start på sesongen er hun dermed i godt gli igjen.

- Jeg har en enorm vilje nå om dagen, og så liker jeg meg når det blir skikkelig kjemping i sporet, sier hun.

Dette ble dermed også en perfekt dag for ekteparet Poiree. Raphael vant tidligere i dag sin 35. verdenscupseier. Etter vinnerløpet sitt sekunderte han kona i de svenske skoger.

SEKUNDSTRID: Liv Grete spiste opp ledelsen til Zaitseva sekund for sekund. I mål var hun 5,8 sekunder foran. Foto: Scanpix
SEKUNDSTRID: Liv Grete spiste opp ledelsen til Zaitseva sekund for sekund. I mål var hun 5,8 sekunder foran. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg hørte at han ropte at jeg kom til å klare det. Jeg trodde ikke på ham før mot slutten av løpet, sier en smilende Liv Grete Poiree til NRK.

Tora Berger ble nummer 15 og Gro Marit Istad-Kristiansen ble nummer 22.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media