Liv Grete tok VM-bronse

POKLJUKA/OSLO: Liv Grete Skjelbreid-Poiree var bare få meter fra sølvmedalje på 12,5 km. Suverene Magdalena Forsberg vant sitt sjuende VM-gull. - Jeg er kjempefornøyd med bronse, sier Liv Grete.

Liv Grete ledet etter første skyting, men bommet to ganger på andre liggende skyting. Liv Grete kjørte inn flere løpere inn mot tredje skyting, men pådro seg to nye bom og var sjanseløs i gullkampen.

- Jeg er kjempefornøyd med bronse i dag. Jeg gikk hardt ut og prøvde å sprenge feltet. Det fikk jeg svi for mot slutten - da ble jeg fryktelig sliten, sier Liv Grete til Dagbladet.no.

På siste skyting feide bronsevinneren ned alle blinkene i rekordfart og gikk ut som nummer fire.

- Jeg var langtfra sikker på bronse selv om jeg gikk ut som nummer fire. Jeg fryktet blant annet Kati Wilhelm som jaget like bak meg. Jeg har litt mer rutine, det hjalp i dag.

Liv Grete tok igjen Pavlina Filipova som lå på andreplass etter siste skyting og nærmet seg sølvvinner Martina Glagow. I mål skilte det bare få meter fram til sølvplassen.

- Jeg klarte ikke å ta ut mer. Jeg er kjempegodt fornøyd med bronse, sier Liv Grete som også kan glede seg over ektemann Raphael Poirees gull på guttas fellesstart.

- Vi må være mer enn godt fornøyd. Vi har hatt et flott mesterskap, sier bronsevinneren.