Liv Grete trøblet med siktet

Liv Grete Skjelbreid Poirée la seg ned for liggende skyting og oppdaget at siktet var løst. Likevel klarte hun 3. plassen på sprinten i v-cupen i Østerrike.

- Det var en vanvittig tabbe. Det er klart at slikt ikke skal skje i verdenscupen, og det er helt og holdent min egen feil også. Jeg har ingen jeg kan skylde på, sa Liv Grete Skjelbreid Poiree til NTB etter sprinten, der hun ble nest beste norske på 3. plass. Hun ble slått av hviterussiske Olena Zubrilova med 26,5 sekunder, og hadde også lagvenninnen Gro Marit Istad Kristiansen seks sekunder foran seg.

- Tabben med siktet kostet meg ikke så mange sekundene, for da jeg oppdaget det ble jeg nok ikke «satt ut» i mer enn tre-fire sekunder.

- Jeg klarte raskt å få tankene og fokus på riktig spor igjen og da tenkte jeg at jeg bare fikk fokusere på hvert skudd. Det gikk jo rimelig bra, sa det norske esset, som pådro seg en strafferunde i både liggende- og stående skyting.

- Jeg må vel si meg brukbart fornøyd med dette, for jeg føler jo at jeg i aller høyeste grad er med selv med en middels dårlig dag på standplass. Resultatet var 3. plass, og det må være godkjent, sa Liv Grete.

Vanskelig løype

Hun klaget over at løypa var vanskelig og for flat for henne.

- Jeg måtte jobbe veldig for å holde farten oppe hele tiden. Noen ganger gikk det greit, men det var også i perioder jeg følte det ikke gikk fort nok, sa hun.

Hun sa også at det selvsagt ikke er bra nok å bomme på det siste skuddet i både liggende- og stående skyting, men så hadde hun som nevnt spesielle problemer på standplassen.

- Dette var en stor lærepenge, og jeg kan love dere at jeg aldri skal starte med løst sikte igjen, sa hun smilende.

Langrennsmessig var hun helt på høyden, og særlig imponerte hun på den siste sløyfen inn mot mål.

- Jeg prøvde å dra på litt mot slutten, og det er klart det er betryggende å gå så fort i forhold til de andre, sa hun.

Ikke overrasket

Skjelbreid Poiree var ikke veldig overrasket over at Gro Marit Istad Kristiansen skulle gjøre det så bra.

- Det er kjempemoro at hun endelig får klaff, og det er også godt at det kommer opp flere løpere i toppen.

- Men jeg er ikke så veldig overrasket over at Gro Marit skulle gjøre det så bra her, for allerede under løpene på Beitostølen så jeg at hun hadde noe på gang. Dessuten får jeg vel takke henne for at hun virkelig var på topp i dag, for det tok litt av fokuset vekk fra mine tabber, sa Skjelbreid Poiree, som hadde første- og annenplass før torsdagens tredjeplass.

Nå har hun prøvd alle plassene på seierspallen denne sesongen og kan konsentrere seg om den plassen hun liker best, på toppen. Kanskje er hun tilbake der allerede etter jaktstarten søndag.

(NTB)

TRØBLET: Liv Grete Skjelbreid Poirée trøblet med siktet, men greide likevel å bli nummer tre. Foto: SCANPIX