Liv Grete venter med flere barn

Liv Grete Skjelbreid Poirée (28) ønsker å satse mot Torino-OL i 2006 og utsetter familieforøkelsen til etter neste vinter-OL.

Den ferske mammaen møtte pressen for første gang i går siden fødselen 27. januar, og la ikke skjul på at hun er veldig motivert for et comeback som skiskytter.

16 dager gamle Emma har naturligvis ikke vært på ski ennå, men den norske landslagsledelsen er nok overbevist om at datteren til et av verdens beste skiskytterpar har en lovende framtid som skiskytter. I gave fra Skiskytterforbundets generalsekretær Alf Koksvik fikk Liv Grete i går nemlig en søt liten landslagsdrakt til datteren i gave.

Og Liv Grete brast ut i full latter:

- Dette var en god søknad om å få Emma inn på det norske landslaget. Den skal bli mye brukt, smiler Liv Grete.

- Ny sjef

Sjøl gleder hun seg også til å ikle seg landslagsdrakt igjen. Men foreløpig vet hun ikke når det vil skje.

- Jeg vil bruke god tid på å komme i gang igjen. Foreløpig har jeg bare hatt to rolige gåturer, og den første treningsturen ligger fortsatt noen uker fram i tid. Stress lønner seg sjelden. Dessuten har jeg fått en ny sjef. Emma vil også styre mye av dette, sier Liv Grete.

Liv Grete og ektemannen Raphael Poirée har lyst på flere barn, men om Liv Grete lykkes i å komme tilbake i godt gammelt slag, har de bestemt seg for å vente med det til etter OL i 2006.

- Jeg kan ikke være borte ett år til. Det vil jeg ikke ha tid til før neste OL. Det er jo ikke engang gitt at jeg kommer tilbake til samme nivå som jeg var på.

Frie tøyler

Damelandslagstrener Odd Lirhus hadde allerede i går de første samtalene med Liv Grete, og han lover henne frie tøyler til å følge sitt eget opplegg.

- Vi har forståelse for at Liv Grete og Raphael vil være mest mulig sammen når de er på tur. Det skal de få lov til. Vi er innstilt på å gi henne vide rammer for å legge forholdene best mulig til rette for henne, sier Odd Lirhus.

Siden fødselen har det strømmet inn med gratulasjoner. Liv Grete og Raphael har satt pris på dem alle, men spesielt én lykkønskning peker seg litt ut:

- Å få gratulasjonskort fra den franske ambassaden i Norge var veldig gøy, sier Liv Grete.

BABYSTØRRELSE: Den skal tidlig krøkes som god skiskyter skal bli. I går fikk Liv Grete Skjelbreid Poirée en søt liten landslagsdrakt til datteren Emma. Giver var Skiskytterforbundets generalsekretær Alf Koksvik.