Liv Grete vil ha stafett-gull

Pokljuka : Livet smiler til Liv Grete Skjelbreid Poiree. Skiskytteren gliser bredt tilbake og ønsker seg en VM-medalje til. I stafett.

Sjarmtrollet tok det norske folk med storm under VM på hjemmebane for to år siden. Med to VM-gull ble hun dronning i Holmenkollen. Etter tre VM-øvelser i slovenske Pokljuka året etter har hun fem VM-medaljer på samvittigheten. Ikke rart hun er blid.

Fredag er det fellesstart, men en medalje der står faktisk ikke øverst på ønskelisten.

- Jeg foretrekker gull på lørdagens stafett framfor suksess i fellesstarten. Etter å ha opplevd så mye individuelt hadde det vært godt å kunne nyte en medalje sammen med lagvenninnene mine, sier Liv Grete ubeskjedent til NTB.

Mental utladning

Det er lett å tro henne. To dager før VMs avslutningsøvelse prioriterer hun andres lykke foran egen. Hun har gått i jubelrus hele den første VM-uken, smilet går nesten helt rundt. Nå vil hun at også de andre jentene skal lykkes.

- For egen del kan alt mellom himmel og jord skje på fredagens fellesstart. Jeg kjenner meg avslappet og klar til å vinne mer, har ikke noe å tape nå. Men løypa er tøff og det er mange som vil vinne, jeg vet ikke om jeg klarer å mobilisere en gang til.

Jentenes fellesstart går i samme løype som gutta slet seg igjennom på jaktstarten. Liv Grete tror den svenske medaljegrossisten Magdalena Forsberg, ukrainske Olena Zubrilova og franske Corinne Niogret blir de tøffeste konkurrentene.

- Ta med meg også. Jeg er god nok til å vinne, men vet ikke om jeg er sterk nok til å hente meg inn etter den første uken. Den mentale utladningen har vært større enn den fysiske, det er der det største problemet ligger.

Måtte shoppe

26-åringen har gjorde alt hun kunne for å slappe av foran de to avslutningsøvelsene. Onsdagen ble brukt til shoppingrunde med lagvenninnene. Selv i en liten by som Bled, der VM-deltakerne bor, var det mulig å svi av litt i butikkene.

- Jeg må bare bruke litt penger innimellom. Det er utrolig hva du kan finne bare du kjenner knepene. De hadde fine klær her også, sier Liv Grete.

Hun vurderte også shoppingsjansen i hovedstaden Ljubljana, en drøy halvtimes kjøretur unna VM-byen. Der er utvalget langt bedre.

- Humøret mitt er på topp og selvtilliten har aldri vært bedre. Koser meg med de tre medaljene til nå og tar det ikke så veldig alvorlig fredag.

- Men lørdag skal jeg gå en gnistrende sisteetappe. Jeg vet de tre andre kommer til å legge grunnlaget, da skal jeg ikke svikte dem. Jeg unner dem suksess, og etter å ha vunnet tre av fire verdenscupstafetter så langt i sesongen vet vi at vi kan gjøre det igjen.

(NTB-Kaj T. Pedersen)