- Liv Grete vinner alt

Ole Einar Bjørndalen (30) vant fire OL-gull i Salt Lake City. Han tror Liv Grete Skjelbreid Poirée (29) blir like suksessfull i årets skiskytter-VM.

Liv Gretes imponerende comeback etter ett års barselpermisjon - hvor hun leder verdenscupen sammenlagt - har overbevist Bjørndalen om at hans tidligere skolevenninne kan gjøre rent bort i VM-et som lørdag starter med sprint for damer og herrer i Oberhof.

- Hun kommer til å få et artig VM. De som skal ha en sjanse mot henne skal iallfall gå veldig fort og skyte bra. Og slik jeg ser det, er det i øyeblikket ingen som når opp til henne, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

Faktisk ser den femdobbelte olympiamesteren bare to jenter som har en teoretisk sjanse til å hamle opp med jenta fra Hålandsdalen:

Tyske Uschi Disl og franske Sandrine Bailly.

- De har den farta som skal til. Ingen andre er i nærheten.

Frykter russerne

Landslagstrener Odd Lirhus ser ikke Liv Grete som en like sterk favoritt som Bjørndalen, og tviler på at damelandslagets frontfigur vinner fire av fire individuelle løp. Men også han tror at ettbarnsmoren vil gjøre det «veldig bra» i VM.

- I sporet er det kanskje bare Disl og Bailly som har holdt følge hittil i år, men jeg tror flere vil melde seg på til VM. Ikke minst så vi i Anterselva at russerne kommer på bred front. Dessuten vil skytingen avgjøre mye, sier Lirhus til Dagbladet.

Historisk Liv

Det er ikke første gang Liv Grete Skjelbreid Poirée reiser til et mesterskap som storfavoritt: Før vinterlekene i Salt Lake i 2002 var hun nærmest utilnærmelig, men sleit med magesmerter under hele OL. Likevel kjempet hun seg til to OL-sølv (en i stafett).

Liv Grete er fra før historisk som den eneste kvinne som har medalje i alle fire VM-øvelsene. Om hun vinner gull i alle fire i ett og samme mesterskap, setter hun en nærmest uslåelig rekord.

Spent Bjørndalen

VM-favoritt Bjørndalen ankom VM-byen Oberhof i 16 tida i går ettermiddag sammen med samboer Nathalie Santer etter å ha kjørt 750 kilometer i bil fra VM-oppladningen i Anterselva. Og tidenes mestvinnende skiskytter er spent på egen form.

- Sesongen så langt har vært veldig bra, men det blir knalltøft i VM. Og spesielt i Oberhof. Ingen andre steder er trykket så stort som her. Den som takler det best vil vinne, sier Bjørndalen til Dagbladet.

SMILENDE FAVORITTER: Ole Einar Bjørndalen tror Liv Grete blir VM-dronninga.