Liv Gretes bonuskupp

Liv Grete Skjelbreid Poirée (29) gamblet på en bonuskontrakt med utstyrsleverandøren før comebacket - og håver nå inn gode penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

RUHPOLDING (Dagbladet): Ettbarnsmoren kunne valgt høy grunnlønn og lav bonus, men gikk for en lavere grunnlønn for så heller å innkassere solide utbetalinger for hver seier.

Det angrer hun ikke på i dag - etter den fjerde seieren på 12 starter i verdenscupen i comebacksesongen.

- Det er greit å få betalt etter det man presterer, sier Liv Grete til Dagbladet etter jaktstartløpet hvor hun utklasset verdenseliten etter alle kunstens regler. Russiske Svetlana Ishmouratova på andreplass var hele 1.40,3 minutter bak jenta fra Hålandsdalen i mål.

Totalt har Liv Grete vært på pallen åtte ganger denne sesongen - og bare i prispenger fra det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) har hun innkassert i overkant av 400000 kroner på suksessen. 120000 kroner bare i helga - etter to strake seirer.

På toppen kommer bonusutbetalingene fra skifabrikanten Rossignol - som også har ektemannen Raphael og Ole Einar Bjørndalen i sin stall.

Ikke presset

Hun hevet lønn på vanlig måte fra fabrikanten i tida hun var ute i barselpermisjon. Men sier at grunnlønna «er så liten at det nesten ikke er noe å snakke om».

Avtalen skal reforhandles til våren, og Liv Grete er like sikker på at hun i framtida fortsatt vil ha en bonusrelatert avtale som at hun fortsatt vil gå for samme merke.

- Det er ingen grunn til å bytte til noe annet skimerke, sier Liv Grete.

Hun er full av lovord om måten fabrikanten har fulgt henne opp.

- De har vist en veldig fin moral. De vurderte aldri å kaste meg ut da det ble kjent at jeg var gravid, og de presset aldri på for at jeg skulle gjøre comeback. Alt har vært opp til meg selv, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée til Dagbladet.

Usikker på høyden

Gårsdagens løp mener hun er det beste hun har gjort siden comebacket.

- Det var som en drøm å gå. Mentalt var det helt optimalt, jeg har aldri tidligere hatt så god kontroll på en jaktstart. Jeg merket ikke engang om det var noen foran eller bak meg, sier Liv Grete.

Så gikk hun helt alene, også.

Ledelsen var så stor at hun kunne slå av på farten på sisterunden.

- Nå gjelder det å ikke brenne for mye krutt fram til VM, sånn sett passet det bra å ta det litt med ro på sisterunden, sier hun.

Allerede i går satte Liv Grete og ektemannen kurs for Anterselva i Italia, hvor hun skal gå tre konkurranser denne uka.

- Jeg har ikke vært i høyden på to år, så det skal bli spennende å se hvordan det går der. Jeg er forberedt på at resultatene kan svinge litt mer, så jeg vil ikke bli stresset om det går litt dårlig i Anterselva.

Og Liv Grete forsikrer om at stempelet som VM-favoritt ikke plager henne.

- Jeg har nådd målene mine denne sesongen uansett. Derfor vil jeg ikke bli skuffet om jeg ikke vinner gull i VM, sier hun.

ENSOM MAJESTET: Liv Grete Skjelbreid Poirée ble ikke mye forstyrret av konkurrentene på standplassen i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer