Liv Gretes fullklaff

Liv Grete Skjelbreid (24) takker sin franske samboer for sin første verdenscupseier. Sjøl om hun fikk snegler og østers på julaften. - Jeg har aldri vært mer glad enn nå. Men neste år blir det lutefisk til jul, sier Liv Grete til Dagbladet.

Liv Grete tilbrakte hele jula sammen med skiskytteren Raphael Poire - under skyfri himmel og silkeføre i de franske alper.

- Maten var forferdelig. Østers og snegler er ikke livretten min. Det eneste som var godt var reker. Men forholdene der nede var vanvittig bra. Helt perfekt, sier Liv Grete.

Dessuten fikk hun hjelp av sin forlovede Raphael på treningen.

Fantomløp

- Han er veldig flink, og hjelper meg med det jeg trenger å bli bedre på. Han får en takk etter det her. Raphael har gjort meg bedre, sier hun.

- Dessuten er det veldig kjekt å ha med kjæresten rundt i verdenscupen. Det blir mye reising.

Resultatet av den franske jula var knalltrening - toppet med seier i Obersthof-sprinten i går.

Yngstesøster Skjelbreid gjorde et fantomløp i sporet, og sjøl med to bom på første liggende var seieren klar. Den første etter fire år i V-cupsirkuset.

- Jeg kjente tidlig at formen var bra. Det var bare å konsentrere seg om teknikken, sånn at jeg også fikk roet meg ned, sier en lykkelig Liv Grete.

Ifølge trener Audun Svartdal er Liv Grete blitt så god på ski at hun kan hevde seg blant Norges beste i spesiallangrenn.

- Jeg kunne tenke meg å prøve det. Men foreløpig konsentrerer jeg meg om skiskyting, sier Liv Grete.

Gullsjanser i VM

Nå gleder Liv Grete seg til dagens jaktstart. Og om tre uker er det VM i Finland.

Uten at hun regner seg som gullkandidat. Ikke ennå.

- Det var veldig viktig med en seier for selvtilliten. Når vet jeg at jeg kan. På en god dag har jeg sjansen til å gå til topps. Men det har 15 andre også, sier Liv Grete.