Følg Norge - Sverige i vårt livestudio

LIVE: Norsk seier ikke nok

Norge og Sverige møtes til avgjørende kamp for semifinaleplass i EM.

GOD: Torbjørn Bergerud har sin beste kamp så langt i EM og var strålende i den første omgangen mot Sverige.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GOD: Torbjørn Bergerud har sin beste kamp så langt i EM og var strålende i den første omgangen mot Sverige. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

NB! Dette var en livesak.

(Dagbladet):

Det er klart for den siste kampen i mellomspillrunden i håndball-EM. I den kampen venter Sverige, som har et bedre utgangspunkt før oppgjøret.

Norge er nødt til å slå Sverige med fem mål, samtidig som man er avhengig av at Frankrike slår Kroatia i kampen etterpå om det skal bli semifinale for herrene som tok VM-sølv for ett år siden.

Følg kampen i vårt livestudio under:

De norske herrene gjør mye bra, men ikke fra straffemerket. Norge misset på de tre første straffekastene de har fått ved Bjørnsen og Sagosen.

- Vi gjør mye bra og riktig, så gjelder det å fortsette å være kloke når vi er i avgjørende situasjoner, sa assistenttrener Børge Lund til TV 3 i pausen.

Christian Berge tok timeout med et halvt minutt igjen av omgangen og Norge to mål foran. Berge ønsket en god avslutning fra Norge samt at de norske spillerne skulle komme seg tilbake i forsvar.

I stedet ble de norske gutta avblåst for passivt spill og Sverige scoret i stedet omgangens siste mål med tre sekunder igjen. Dermed leder Norge med ett mål etter den første omgangen.

Det gjorde Berge rasende. I ren frustrasjon rev han av seg akkrediteringen rundt halsen.

Torbjørn Bergerud har sin beste omgang så langt i EM. Redder skudd fra kant, ute i banen og nå også sjumeter.

Norge slipper inn to raske og plutselig er det ikke like lyst med norske øyne. Er fortsatt foran, men tremålsledelsen forsvant fort.

Kampen har bølget frem og tilbake, men Norge har stort sett ligget ett mål foran.

For første gang i kampen har Norge fått et lite grep og to måls ledelse. Magnus Abelvik Rød er inne og setter ballen i mål til 8-6, rett over halvveis i den første omgangen.

Torbjørn Bergerud har fått en bedre start på denne kampen og har fått kjenne på ballen mer enn i starten på andre kamper her. Svenskene har fått tak i et par returer og dermed er det likt etter åtte minutter.

Begge keeperne har startet med fire redninger på åtte skudd.

Norge har valgt å bytte andremålvakt i troppen før den siste kampen mot Sverige. Ut har Espen Christensen gått, mens unggutten Kristian Sæverås, som til daglig spiller i Sverige kommer inn.

- Jeg har ikke sett ham i kamp den svenske serien, men ser bare det potensialet han har på trening. Der tror jeg er skyhøyt. Det er også et spennende hode på gutten. Han virker sterk mentalt. Det er en god egenskap for en keeper, sier Myrhol til NTB om Sæverås.

Fire lag kan gå videre til semifinale fra Norges pulje, og det kan bli en dramatisk kveld i Arena Zagreb. Frankrike har allerede sikret seg semifinaleplass, mens den andre plassen står mellom Kroatia, Sverige og Norge.