Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester City - Liverpool

LIVE: Salah og Liverpool videre til semi

Pep Guardiola sendt på tribunen for kjefting på dommeren.

1-1: Mohamed Salah utlikner på Etihad. Video: Viasat
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester City - Liverpool 1-2 (1-1) 1-5 sammenlagt.

(FourFourTwo): Liveoppdateringer (de største hendelsene):

Slutt

89: Mohamed Salah klappes av banen av de tilreisende Liverpool-supporterne. Inn Kommer Danny Ings.

87: Det går altså mot semifinale for Liverpool for første gang siden 2007/08-sesongen.

83: Samtidig kommer det meldinger om at Roma leder 3-0 mot Barcelona og akkurat i øyeblikket er videre til semifinale. Det er spinnvilt av det italienske laget.

81: Ny annullert scoring for City. Igjen er det for offside på Sané.

77: MÅL! Firmino snur kampen. Den hardtarbeidende brasilianeren utnytter en feil fra Otamendi, og sender ballen via stolpen og i mål bak Ederson. City må ha seks scoringer.

73: Det er lett å føle med City her. Den feilaktige annullerte scoringene ville gitt et helt annet scenario. De lyseblå virker litt kjørt nå.

66: Der skjer det endelig. Sergio Agüero kommer inn for David Silva. Van Dijk får også det gule kortet, uvisst av hvilken grunn.

63: Enn så lenge sitter storscorer Sergio Agüero på benken. Det ventes at argentineren snart kommer innpå her.

60: Firmino er plutselig nesten alene gjennom, men Ederson stopper brasilianeren i siste liten. Liverpool er mer med nå.

56: MÅL! Salah! Det starter med noen nydelige involveringer av Wijnaldum bak i banen. Han stikker ballen til Salah, som spiller den videre til Mané. Sistnevnte kommer alene med Ederson og bommer, før Salah er iskald på returen og lobber ballen i nettet. City må ha fem mål.

55: City holder på å kontre, men Firmino gjør en heroisk innsats når han stopper De Bruyne på vei fram. Farlig øvelse siden han har gult kort fra før.

52: Lite å skrive hjem om foreløpig. City har ballen mye.

45: Andre omgang er i gang!

Pause - City dominerte totalt de første 45 minuttene, og det er derfor en etterlengtet pause for Liverpool, som lå veldig lavt i den første omgangen. Hjemmelaget har hatt et stolpetreff og fikk en scoring tilsynelatende feilaktig annullert i tillegg til Gabriel Jesus' scoring. Ifølge BBC må Guardiola se andre omgang fra tribunen etter å ha skjelt ut dommeren i forbindelse med det annullerte målet.

ANNULLERT MÅL: Her kan du se den annullerte City-scoringen. Video: Viasat

45: Liverpool med sin første gode sjanse. Firmino, Salah og Oxlade-Chamberlain kombinerer fint, før sistnevnte runder Ederson og skyter ballen over fra veldig spiss vinkel. Klopp klapper på sidelinja.

42: Annullert mål! Sané tror han har gitt City 2-0, men scoringen annulleres for offside. Karius kom ut og bokset ballen i forkant og var langt utenfor målet, men spørsmålet er om ballen kom fra Milner eller en medspiller før den landet hos Sané.

41: Bernardo Silva hamrer ballen i stolpen! Der er Liverpool veldig heldige. De røde får såvidt klarert returen også.

39: Bernardo Silva drar seg utover og hamrer ballen via Robertson og like utenfor målet til Karius. En god mulighet.

34: Gult kort til Firmino som stopper De Bruyne på en kontring. Kampens femte gule kort.

31: Robertson dytter Sterling i boksen og ser like skyldig ut som en femåring som har tatt en sjokolade på butikken. Men dommeren gjør ingenting. Etterpå er det duell mellom samme duo igjen, og nok en gang går Sterling i bakken uten å få noe.

29: Alexander-Arnold legger Sanè i bakken og får det gule kortet. Det er tungt med en time igjen å spille mot den unge tyskeren. Like etterpå får Bernardo Silva også det gule kortet, etter først å ha fått en avslutning blokkert. De gule kortene florerer.

27: De Bruyne forsøker seg fra distanse, men Karius har små problemer med å holde ballen. Liverpool er veldig dype her den første halvtimen. Det er kun City som styrer spiller.

24: De Bruyne slår inn mot Sané på bakerste stolpe, som nesten får headingen på mål. Men det vinkes for offside.

20: Sterling finner nesten Jesus som ligger rett foran mål. Like etterpå skyter Sané fra skrått hold via et Liverpool-bein, og Karius får såvidt forlenget ballen ut av boksen.

16: City får frispark på kanten av 16-meteren etter at Dejan Lovren feier ned Raheem Sterling. En innøvd variant ender med at Sané avslutter via en Liverpool-spiller og utenfor målet.

13: Sadio Mané treffer en liggende Nicolas Otamendi med knottene i magen og får det gule kortet. City-keeper Ederson er rasende og dytter Mané flere ganger, og får også det gule kortet.

07: Kevin De Bruyne forsøker seg med et skudd fra distanse, men ballen går langt over målet til Karius.

02: MÅL! Manchester Citys Gabriel Jesus sender City i ledelsen! Virgil van Dijk vil ha frispark i forkant når han blir taklet av Sterling bak i banen, men blir ikke hørt. I stedet ender det med at Raheem Sterling spiller Jesus fri, og brasilianeren gjør ingen feil mot Karius. For en start for de lyseblå!

01: Kampen er i gang!

Liverpool nærmest sjokkerte seriemesterne med 3-0 på Anfield i det første oppgjøret for seks dager siden. I kveld er de lyseblå ute etter revansj.

Ifølge Liverpool Echo har aldri Liverpool slått et engelsk lag på bortebane i Europa på ti kamper. De røde kan fortsatt gå videre med tap på Etihad.

For Manchester City er regnestykket enkelt: De må score minst tre mål for å ta seg videre til semifinalen. City har forøvrig scoret fire mål eller mer hele ni ganger denne sesongen. Og Pep Guardiola sender utpå et lag med kun tre forsvarsspillere.

Se lagoppstilingene i egen faktaboks under.

Under kan du lese intervju med Jürgen Klopp og Pep Guardiola:

KLOPP FØR KAMPEN: Se intervjuet med Liverpool-manager Jürgen Klopp. Video: Viasat
GUARDIOLA FØR KAMPEN: Se intervjuet med Pep Guardiola. Video: Viasat
ALLE SCORINGENE: Se målene fra det første oppgjøret mellom Liverpool og Manchester City. Video: Viasat

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!