Liverød fikk mail fra Forlan midt i VM-koket rundt Uruguay

- Vi skal reise oss.

EKSPERT PÅ URUGUAY:   Terje Liverød. FOTO: ARN E FOLVIK
EKSPERT PÅ URUGUAY: Terje Liverød. FOTO: ARN E FOLVIK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Colombia - Uruguay klokka 22.00

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Klokka 22.00 i kveld møtes Colombia og Uruguay i åttendelsfinalen i VM. Mye har vært sagt og skrevet om Uruguay de siste dagene, og spørsmålet er hvordan laget vil framstå uten Luis Suárez (27).

«Biteren», «glefseren» og «kannibalen».

- Det gjenstår å se, sier Terje Liverød, ekspert på søramerikansk fotball og fotballrådgiver. Du har sett ham i sendingene til NRK på Kontraskjæret under VM. Og Liverød er ikke veldig imponert over hvordan Suárez-saken er framstilt i norske medier.

Skammelig - Den viser en skammelig, norsk dobbeltmoral, sier Liverød, som seinest i dag fikk en mail fra en annen Uruguay-stjerne, Diego Forlan. Til Liverød skrev den tidligere Manchester United-profilen:

- Straffen til Suárez har kommet helt ut av proporsjoner. Vi skal reise oss i dag!

Luis Suárez får ikke spille de neste ni landskampene, fordi han beit Giorgio Chiellini under kampen mot Italia tirsdag. I tillegg er han utestengt fra all fotball de neste fire månedene.

SENDTE MAIL TIL LIVERØD:  Uruguay-spiller Diego Forlan. FOTO:NTB SCANPIX
SENDTE MAIL TIL LIVERØD: Uruguay-spiller Diego Forlan. FOTO:NTB SCANPIX Vis mer

- En streng og riktig straff, mener tilsynelatende store deler av Europa.

- Helt vilt, synes folk Uruguay.

Ingen stor fare Liverød utdyper hva han mener med norsk dobbeltmoral:

- Du må se faren i den store sammenhengen. Å lugge, bite eller klype utsetter ingen for en stor fare. Når afrikanere skaller ned hverandre, blir det nesten ikke kommentert.

- Neste gang en nordmann kjører i fylla - eller doper seg - håper jeg norsk media oppfører seg på samme måte som mot Suárez. At de stiller de samme, kritiske spørsmålene.

- I stedet ser vi at media og UD generelt verner om vedkommende. Norge må feie for egen dør, slår Liverød fast.

Forsvarstale Uruguay-trener Oscar Tabarez holdt i går en kraftfull forsvarstale, der han favnet om Suárez. Han mener FIFA har latt seg styre av hylekoret i de engelske avisene.

- Jeg har stor respekt for Tabarez. Jeg kjenner ham som en sindig og fornuftig mann. Han blir ansett som en gentleman, påpeker Liverød.

- Suárez hevder angivelig at han falt oppå Chiellini med åpen munn. Høres ikke dette litt rart ut?

- Det høres litt merkelig ut. Det skal jeg være enig i. Men mitt poeng er at å bite kan sammenliknes med å lugge og klype. Det er for eksempel hakket verre å spytte.

- Og så må vi se det i sammenheng. Da Zinedine Zidane skallet ned Marco Materazzi, fikk han tre kampers karantene. Du må se straffen på den bakgrunn, hevder Liverød.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer