UTE LENGE: Luis Suarez må stå over åtte kamper for Liverpool etter at klubben i kveld valgte å droppe anke. Suarez ble dømt for rasistiske uttalelser mot Manchester Uniteds Patrice Evra.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
UTE LENGE: Luis Suarez må stå over åtte kamper for Liverpool etter at klubben i kveld valgte å droppe anke. Suarez ble dømt for rasistiske uttalelser mot Manchester Uniteds Patrice Evra.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil NobleVis mer

Liverpool anker ikke rasismedommen

Dermed starter Suarez åtte kampers karantene i kveld.

Følg Manchester City - Liverpool i fotballstudio kl. 21!

Les hele Liverpools uttalelse på originalspråket her

(Dagbladet): Liverpool vil ikke anke den åtte kamper lange utestengelsen av Luis Suarez, melder klubben på sine hjemmesider i kveld.

Suarez ble beskyldt for rasistiske uttalelser mot Manchester Uniteds Patrice Evra i oktober, og reaksjonen fra FA var knallhard.

Innledningsvis svarte Liverpool kraftig på tiltalen fra FA, men etter den 115 sider lange rapporten fra panelet som dømte Suarez, har klubben bestemt seg for å droppe anke.

- Det er vår sterke overbevisning at FA og panelet konstruerte en svært subjektiv sak mot Luis Suarez, basert på en anklage som var grunnløs. FA og panelet valgte å gjennomgående akseptere og anerkjenne argumenter som førte fram til en konklusjon der Mr. Suarez «trolig» var skyldig, men overså samtidig fullstendig vitnebeskrivelser som gikk mot de antakelsene, skriver klubben.

- Mr. Evra ble vurdert som troverdig til tross for at han selv innrømte å ha brukt fornærmende og truende ord mot Luis, og at hans opprinnelige anklage om et brukt ord var feil, fortsetter Liverpools uttalelse.

Subjektiv
Klubben bruker ordet «subjektiv» om rapporten flere ganger, i den sterkt kritiske uttalelsen som følger nyheten om at man dropper anke.

Man fastslår blant annet at «FA-panelet har skadet ryktet til en av Premier Leagues beste spillere, ved å straffe og utestenge ham i nær en kvart av sesongen».

Likevel mener Liverpool nå at kampen mot rasisme er viktigere enn å kjempe for Luis Suarez' frikjennelse, selv om de mener han er uskyldig.

Klubben ser seg nemlig selv som en av frontkjemperne i kampen mot rasisme.

Tilbake til neste møte med United
Det vakte imidlertid oppsikt da Liverpool-spillerne varmet opp med Luis Suarez-skjorter før jul.

- Å fortsette kampen for rettferdighet i akkurat denne saken, vil bare overskygge det faktum at klubben helhjertet støtter FA, Football League og Premier League i bestrebelsene etter å få slutt på enhver form for rasisme i engelsk fotball, skriver Liverpool.

- Det er på tide å legge Luis Suarez-saken død, og fortsette denne kampen. Derfor vil vi ikke anke dommen på åtte kampers utestengelse av Luis Suarez.

Dermed starter Suarez sin åtte kampers utestengelse umiddelbart, og han spiller ikke mot Manchester City i kveld.

Spissen er tilbake til Liverpools kamp 11. februar.

Da står Manchester United på den andre banehalvdelen.