Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool avsluttet året med festfotball

Lallana scoret to mot Swansea.

 MÅL:  Alberto Moreno har akkurat scoret på en glisende Lukasz Fabianski. Foto: AP Photo/Jon Super.
MÅL: Alberto Moreno har akkurat scoret på en glisende Lukasz Fabianski. Foto: AP Photo/Jon Super. Vis mer

Liverpool - Swansea 4-1 (1-0)

(Dagbladet): Anført av en Phillipe Coutinho i storform leverte Liverpool festfotball mot Swansea. Nå kan de feire nyttår vel vitende om at en Champions League-plass er innenfor rekkevidde.

- Jeg synes gutta var fantastiske. Vi har ikke hatt mange gode prestasjoner denne sesonger, men forhåpentligvis kan dette være et vendepunkt for oss, sa Lallana til Sky Sports etter kampen.

Moreno-mål Etter 33 spilte minutter løsnet det for vertene. Alberto Moreno satte fart framover. Fikk med seg Adam Lallana som vakkert spilte ballen ut til Jordan Henderson på et perfekt løp. Dagens Liverpool-kaptein slo ballen inn i feltet, hvor Alberto Moreno ventet og styrte ballen i mål via Swansea-målvakt Lukasz Fabianski.

Liverpool kunne fort ha ledet med mer før lagene tok pause. Martin Skrtel raget høyest på et hjørnespark, men ble stoppet av Fabianski.

Den polske målvakten stoppet også forsøkene fra Raheem Sterling og Phillipe Coutinho før hvilen.

Kjempetabbe Etter 15 minutter hvile gikk det virkelig unna på Anfield-gresset. Wilfried Bony ga oss en liten forsmak på hva som var i vente da han kom til heading.

To minutter senere gjorde Lukasz Fabianski en generaltabbe. Den polske målvakten hadde god tid, og skulle bare klarere ballen. Men Adam Lallana hoppet foran med et håp om å stoppe utspillet. Det greide han. Ballen traff Lallana før den dalte inn i det tomme buret.

Kampen var ikke kjørt av den grunn. Minuttet senere var islandske Gylfi Sigurdsson på rett plass til rett tid. Liverpool tok avspark, men Mamadou Sakho ga ballen rett til Bony som var nær ved å utlikne.

Før omgangen hadde passert 15 spilte minutter, hadde Raheem Sterling truffet stolpen og Adam Lallana scoret sitt andre for kvelden.

Magikeren Coutinho Den tidligere Southampton-spilleren takket Phillipe Coutinho etter scoringen med god grunn. Brasilianeren var i storform denne mandagens kvelden, og lekte til tider med Swansea. Høydepunktet var utvilsomt hælflikken før Lallanas andre scoring. Det lille touchet åpnet opp hele Swansea-forsvaret og ga Lallana fritt spillerom på vei mot målet.

Tidligere Liverpool-spiller Jonjo Shelvey har for vane å stjele overskriftene etter møter med gamleklubben. Noen overskrifter får han nok denne gangen også.

Mot slutten av 1. omgang slo han til Emre Can, uten at kampleder Andre Marriner fikk det med seg. Liverpool-spilleren sa klart i fra til dommeren om hva som skjedde, uten at det fikk noen konsekvenser.

20 minutter før slutt var Shelvey involvert igjen. Jordan Henderson slo en corner på første stolpe. Der hoppet ikke Shelvey høyt nok, og i stedet for å klarere, headet han ballen i eget mål.

Swansea hadde et par farlige skuddforsøk mot slutten, uten suksess. Mario Balotelli fikk de siste minuttene på banen i jakt på sitt første ligamål for klubben. Heller ikke denne kvelden ble det nettkjenning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media