Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool bekrefter ryktene: - Gerrard forlater klubben

- Dette har vært den tøffeste beslutningen i mitt liv.

FORLATER LIVERPOOL: Etter å ha spilt i Liverpool i hele sin karriere, søker Steven Gerrard nå nye utfordringer. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB Scanpix
FORLATER LIVERPOOL: Etter å ha spilt i Liverpool i hele sin karriere, søker Steven Gerrard nå nye utfordringer. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Steven Gerrard forlater Liverpool, etter å ha spilt for rødtrøyene hele sin karriere.

I går kveld skrev engelske aviser om at 34-åringen ville annonsere nyheten fredag, og de fikk rett.

Liverpool bekrefter nå selv at han gir seg i Liverpool etter at sesongen er over - klubben han debuterte for som 18-åring i 1998.

- Liverpool kan bekrefte at Steven Gerrard gir seg i klubben etter 2014/2015-sesongen, skriver klubben på Twitter.

- Den tøffeste beslutningen - Dette har vært den tøffeste beslutningen i mitt liv, og det er en beslutning som har vært pinefull for både meg og familien en lang tid, sier Gerrard selv til klubbens hjemmeside.

Han sier at han offentliggjør nyheten nå, slik at ikke laget og manageren skal bli forstyrret av spekulasjonene om hans framtid.

- Liverpool har vært en så stor del av livene våre i så lang tid, så å i adjø til klubben er vanskelig. Men det føles som om det er det beste for alle involverte, inkludert min familie og klubben selv, sier 34-åringen.

Av respekt for Liverpool, som han har spilt for i 26 år, ønsker ikke Gerrard å spille for en annen engelsk klubb, men det ryktes at det skal være USA og ligaen der som frister 34-åringen mest.

- Det har vært et privilegium å representere dere, som spiller og som kaptein. Jeg har elsket hvert sekund, og det er mitt oppriktige ønske å få fullføre denne sesongen og Liverpool-karrieren min på topp, hilser Liverpool-kapteinen til supporterne.

- Vemodig Nyheten mottas naturlig nok med sorg i Liverpool-miljøet. Tidligere lagkamerat Jamie Carragher mener det er en trist nyhet for engelsk fotball.

Redaktør i liverpool.no, Torbjørn Flatin, tror Gerrards avgjørelse handler om at kapteinen ikke lenger er på sitt beste.

Selv om Flatin mener tidspunktet for å forlate klubben er greit, synes han det er vemodig.

- Det blir vemodig, men det er nå sånn fotballen er. Vi har mista store spillere før. Uheldigvis for han har han ikke vunnet ligaen med klubben, noe han hadde fortjent, sier Flatin til Dagbladet.

-  Det vi mister nå er en stor personlighet og stjerne i klubben. Steven Gerrard er, og vil alltid være, en legende. Noen mener han absolutt burde ha fortsatt, mens andre er av min oppfatning - at det er et greit tidpunkt å skille lag, understreker liverpool.no-redaktøren.

Steven Gerrard satte inn to straffer for Liverpool under gårsdagens kamp mot Leicester - uten at det hjalp.

Kapteinen har spilt for de røde siden han var åtte år, og står med 695 kamper og 180 mål for klubben.

Han har løftet elleve trofeer i sin tid på Anfield.

I sommer ga 34-åringen seg på det engelske landslaget, etter at hvittrøyene hadde røket ut av fotball-VM i Brasil.