Liverpool ber Riise slappe av

John Arne Riise reiser rett fra Asia til Ålesund for å hvile. Samtidig skal Liverpool være interessert i en australier. Les siste nytt fra Premier League!

Riise spilte mot både Singapore og Thailand på Liverpools Asia-turné. I dag er han på vei hjem til Norge. Vel hjemme i Ålesund feirer han bursdagen til samboeren Guri i helga.

- Jeg fikk beskjed fra sjefen om å hvile mye etter en tøff periode med mye trening, og det skal ikke bli vanskelig, skriver Riise på sin

Icons-hjemmeside

.

Sjøl er Riise fornøyd med debutkampene i Liverpool-trøya, spesielt mot Thailand i går.

- Det ble den klart beste kampen så langt i sesongoppkjøringen, og flere spillere viste at de kommer til å gå mot en ny stor sesong.

Nordmannen er Liverpools eneste kjøp i sommer - så langt. Nå skal Gerard Houllier være interessert i Feyenoords høyrebeinte flankespiller Brett Emerton.

Australieren skal ifølge engelske The Mirror i samtaler med Liverpool etter at han avviste et tilbud fra Blackburn. Prislappen ligger rundt 80 mill. kroner.

Ferguson vil ikke bli United-styreformann

To nære venner av Manchester United-manager Alex Ferguson har kjøpt 6,7 prosent av aksjene i klubben. Ryktene sier at investorene J P McManus og John Magnier vil ha Sir Alex som styreformann når han gir seg som manager neste år. Dette avviser Ferguson, melder The Sun. Skotten har gjort det klart at han er fornøyd med jobben som konsulent og ambassadør for klubben de fem neste årene.

Kjøper United-talenter

Middlesbrough er enig med Manchester United om et kjøp av Jonathan Greening og Mark Wilson, skriver The Mirror. De to U21-spillerne koster til sammen om lag 55 mill. kroner. Samtidig har Middlesbrough sluttført salget av Christan Karembeu til Olympiakos for 45 mill.

Ingen Guardiola til West Ham

Barcelonas Josep Guardiola blir ikke West Ham-spiller. Direktør Paul Aldridge røper at forhandlingene med spanjolen ikke førte fram. - Det var noen punkter vi ikke var bekveme med, sier han til Sky Sports. Guardiola er Bosman-spiller og har tidligere vært koblet til både Tottenham og Liverpool.

Ziege offisielt Spurs-klar

Christian Ziege har undertegnet en fireårskontrakt med Tottenham, melder Liverpools offisielle hjemmeside. Trolig koster tyskeren Spurs femti mill. kroner. Ziege ble ingen suksess i Liverpool etter overgangen fra Middlesbrough, men det bekymerer ikke Spurs-manager Glenn Hoddle. - Jeg vil at han skal finne formen som gjør han til en av verdens beste ving-backer, sier Hoddle.

Håland vil satse ungt

Alf-Inge Håland mener manager Kevin Keegan må la ungdommen få en sjanse nå som satse Manchester City ikke lenger spiller i Premier League. Håland mener City har mange stortalenter. - Disse har alle ventet tålmodig på en sjanse til å spille på førstelaget, og som sagt synes jeg det er på tide vi bruker dem, skriver Håland på sin

Icons-hjemmeside. Håland er usikker på hvilke spillere Keegan vil bruke framover. - Det skal bli interessant å se hvilke forandringer som blir gjort på laget før neste sesong.

Zidane vil ha Vieria

Ifølge Daily Mail er Patrick Vieiras agent, Marc Roger, på besøk hos Real Madrid for å forhandle om Arsenal-spilleren. Real skal være lystne på Vieira etter at Lazio snappet Gaizka Mendieta. Ifølge avisa er Vieira den foretrukne midtbanepartneren til rekordkjøpet Zinedine Zidane.

Tyrkisk lagkamerat for Bjørnebye og Berg

Tugay Kerimoglu er klar for Blackburn etter at han likevel fikk fornyet arbeidstillatelse. Tyrkeren kommer som Bosman-spiller fra Rangers, og ble nektet arbeidstillatelse fordi han ikke har spilt nok landskamper de siste to årene. Manager Greame Souness er henrykt. - Jeg har jobbet med han før og vet hva vi får. Han vil styrke laget, sier Souness.

<B>ZIEGE OG HÅLAND: Christian Ziege er klar for Tottenham, mens Alf-Inge Håland ber om en sjanse for talentene i Manchester C.
<B>TIL LIVERPOOL?</B> Brett Emerton er aktuell for Liverpool. Her spiller han for Australia mot New Zealand.