Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool betaler 320 millioner for Andy Carroll

Overtar Torres' trøye nummer ni.

FLYTTER: Andy Carroll scoret for Newcastle mot Liverpool i desember. Nå flytter han til Merseyside.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY
FLYTTER: Andy Carroll scoret for Newcastle mot Liverpool i desember. Nå flytter han til Merseyside.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer

Her er alle overgangene i Premier League

(Dagbladet): Drøyt fem timer før fristen for overgangsvinduet løp ut kom meldingen: Liverpool var enige med Newcastle om en overgang for 22-årige Andy Carroll.

Prisen: 35 millioner pund, eller rundt 320 millioner norske kroner.

Noen timer senere kom den endelige bekreftelsen:

- Andy Carroll har skrevet under en avtale på fem og et halvt år, som vil binde ham til Anfield til 2016. Andy Carroll vil bære trøye nummer ni for Liverpool, skriver klubben på sine hjemmesider.

Klubbrekord
Klubbene har ikke offentliggjort den nøyaktige kjøpesummen, som Liverpool omtaler som klubbrekord, og Newcastle som engelsk overgangsrekord.

Likevel ble det vidt rapportert i britiske medier at det første avviste budet fra Liverpool på 30 millioner pund ble avslått, så også det neste på 35 millioner pund.

Men med Carroll på vei til Merseyside i privatfly, og etter en motvillig akseptert overgangssøknad fra spissen, gikk Newcastle til slutt med på avtalen. Sannsynligvis med noen framtidige ekstrakroner på toppen.

Dermed betaler Liverpool mer for en spiller enn de har gjort noen gang tidligere.

Imponert
Andy Carroll har imponert for Newcastle denne sesongen, og har nettet 11 ganger i klubbens retur til Premier League.

Han har også fått debuten på det engelske landslaget.

Spissen er imidlertid skadet for øyeblikket, og har også slitt med utenomsportslige problemer.

Nå fortsetter han karrieren under Kenny Dalglish på Anfield.

Suarez endelig klar
I kveld bekrefter også Liverpool at Luis Suarez er endelig klar for klubben.

Uruguayaneren har signert en avtale som knytter ham til Anfield i fem og et halvt år framover.

Suarez koster rundt 210 millioner kroner, og skal spille med draktnummer 7.

Liverpool forsøkte også som varslet å hente Blackpools Charlie Adam til Anfield før overgangsfristen gikk ut, men ser ikke ut til å ha lyktes med det.

Ifølge Guardian bød Liverpool rundt 130 millioner kroner for Adam, men klubbdirektør Karl Oyston nektet å gi slipp på kapteinen sin, som Tottenham også skal ha prøvd seg på i aller siste liten.

Ireland inn for Newcastle
Newcastle var motvillige til å la spissjuvelen Carroll gå, men fansen kan i det minste glede seg over en forsterkning inn mot slutten av overgangsvinduet:

Stephen Ireland kommer på lån fra Aston Villa.

- Stephen har vist de siste sesongene at han er en toppspiller, så vi er veldig fornøyde med å sikre oss ham for resten av sesongen. Som kreativ midtbanespiller kan han skape sjanser for andre og score selv, så vi tror han kan bli svært viktig for oss i andre del av denne sesongen, sier manager Alan Pardew til klubbens hjemmesider.

OMSVERMET: Andy Carroll ankommer Liverpools treningsanlegg Melwood i kveld.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
OMSVERMET: Andy Carroll ankommer Liverpools treningsanlegg Melwood i kveld.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media