Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool bør ansette Solbakken til sommeren

Det er ikke fleip, folkens - King Kenny trenger kompetente medarbeidere for å lykkes på Anfield.

Ståle Solbakken er Liverpool-mann til beinet og kan være treneren Kenny Dalglish trenger for å snu det rundt på Anfield. Det er viktig å søke kompetanse og å tenke utenfor boksen. Foto: MORTEN PEDERSEN
Ståle Solbakken er Liverpool-mann til beinet og kan være treneren Kenny Dalglish trenger for å snu det rundt på Anfield. Det er viktig å søke kompetanse og å tenke utenfor boksen. Foto: MORTEN PEDERSEN Vis mer

Oslo - mandag 10. januar

KENNY DALGLISH OG Ståle Solbakken ferierte begge i Dubai rundt årsskiftet. FCK-trener Ståle dro hjem til Hamar og Idrettsgallaen for å få en meget velfortjent pris lørdag kveld. Sjefsgolfer Kenny slapp det han hadde i hendene og dro til Anfield for (i første omgang) å redde stumpene etter Roy Hodgson. Men det er ikke bare øverst i hierarkiet at Liverpool sliter, slik jeg har forstått det mangler det mye oppdatert kompetanse i mange ledd.

Og spesielt på Melwood.

Der laget øver.

JEG SKAL IKKE påstå at Sammy Lee ikke er dedikert og rød til beinet, men jeg stiller et stort spørsmåltegn ved faglig oppdatering og alt det andre som hører den moderne og kontinentale fotballen til. Sammy Lee er en hard core engelsk fotballmann — det er ikke noe kødd der — men når King Kenny må snu seg for råd for om mulig å kunne snu et kampbilde, tror jeg ikke assistent-Sammy har løsningene på hentetast. Og jeg er ikke overbevist om at 68 år gamle Mike Kelly, som tok sin trenereksamen i 1965, er den riktige hovedtreneren for A-laget heller.

Sist han var i Liverpool — under Graeme Souness tidlig på 90-tallet — var det som keepertrener på freelancebasis tre ganger i uka.

FORNYELSE, NØDVENDIG PÅFYLL, vidsynthet, faglig oppdatering og tilpasningsdyktighet. Brorparten av engelske fotballklubber sliter på det området. Og hørte du Rafael van der Vaarts kommentarer da han ble spurt om hvordan han ser på Harry Redknapp som manager og fotballmann — og Harry går for å være en av de beste i bransjen der borte på øya — så skjønner du at det er forskjell på den faglige komptetansen i England og i de klubbene de beste i England ønsker å konkurrere med.

Han er en artrig kar og en hyggelig fyr, mente nederlandske Rafael.

Men så veldig mye fotballfaglig klokskap hadde han til gode å høre både på treningsfeltet og i garderoben.

LIVERPOOL ER INGEN hvilken som helst engelsk fotballklubb. Liverpool er en av de største med dertil hørende ambisjoner både nasjonalt og internasjonalt. Derfor hjelper det ikke bare å rope "Hodgson er død — leve Kongen". Det er sansynligvis store strukturelle og faglige justeringer som må gjøres i trenerapparatet.

Og det er her Ståle Solbakken kommer inn. Ønsker Liverpool å ansette en ung, dynamisk, karismatisk og faglig oppdatert hovedtrener med tanke på videreutvikling og en mulig managerrolle i framtida, kan Ståle Solbakken være mannen. Jeg hører du ler og det må du gjerne gjøre. Jeg hører Liverpool-fansen si "Solbakken who?" også.

Men det er ikke managerjobben vi snakker om nå, den får komme senere.

Det viktigste for Liverpool er at Dalglish får en fagmann ved siden av seg.

En trener som vil gjøre manageren bedre.

STÅLE SOLBAKKEN ER hard core Liverpool-supporter. Jeg tror han ville gått fra København til Anfield om muligheten skulle åpnet seg til sommeren. Og siden er jeg først er i gang, hvorfor ikke dra det helt ut: Tom Henning Hovi — en god Solbakken-venn og en perfekt mann å ha nedover i trenersystemet - ville svømt over nordsjøen. Og hvis Liverpool først bytter ut Mike Kelly med Ståle Solbakken trenger de en keepertrener også.

Da er Vålerengas Gjermund Østby — keepertreneren som daglig pendler mellom Gjøvik og Oslo - mannen.

Sansynligvis den sykeste Liverpool-supporteren av dem alle.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media