Liverpool buet av banen etter pinlig hjemmetap

Har tapt fem av de seks siste.

BARE SORGEN: Ansikttsuttrykket til Kenny Dalglish sier det meste: Liverpool er ute og kjøre i ligaen. Foto:  (AP Photo/Tim Hales)
BARE SORGEN: Ansikttsuttrykket til Kenny Dalglish sier det meste: Liverpool er ute og kjøre i ligaen. Foto: (AP Photo/Tim Hales)Vis mer

Liverpool - Wigan 1-2

(Dagbladet): Liverpool spiller ofte godt mot topplagene, men sliter paradoksalt nok med å slå antatt svakere motstand.

I ettermiddag skjedde det igjen:

Nedrykkstruede Wigan, som sto med én seier på sine siste 14 kamper, kom til Anfield og hentet tre poeng. For første gang i Premier League-historien.

Nå har Liverpool fem tap på de siste seks kampene.

Det er nesten så man må spørre seg om de helrøde ikke greier å motivere seg til de mindre glamorøse kampene - det var i hvert fall noe likegyldig over Liverpools opptreden i dag.

Det var antydning til piping da lagene gikk til pause. Da ledet Wigan 1-0, etter at Martin Skrtel hadde sparket Victor Moses i ansiktet innenfor 16-meteren og Shaun Maoley satte ballen i mål på det påfølgende straffesparket.

Liverpool skapte nesten ingenting, og Kenny Dalglish lot Jordan Henderson bli igjen i garderoben og satte inn Andy Carroll.

Manageren fikk responsen han ønsket seg da Luis Suarez styrte inn utlikningen allerede i det første minuttet av 2. omgang, og det på vakkert vis.

Han fikk en perfekt vektet pasning av Steven Gerrard, og trillet den følsomt i lengste hjørne fra 8-9 meter.

Da trodde alle at Liverpool kom til å snu det, og Luis Suarez jublet for 2-1 bare noen minutter senere. Men dommer Lee Mason fikk med seg at han brukte hånda for å sette ballen i mål, og ga i stedet Liverpool-spissen gult kort.

I stedet var det Gary Caldwell som skulle bli matchvinner for Wigan.

Et frispark ble headet ut av Andy Carroll, før ballen ble skutt opp i hånda på Jamie Carragher. Det så nesten ut til å paralysere Liverpool-spillerne, for plutselig var Caldwell alene med Pepe Reina. Andy Carroll forsøkte en desperat sklitakling, men ble sendt ut for å kjøpe pølse, og Caldwell viste stoisk ro da han trillet ballen i mål fra kort hold.

Liverpool greide aldri å slå tilbake, og buingen var meget hørbar da dommeren blåste av kampen, fem og et halvt minutt på overtid.

1-0: Maloney sender Wigan i ledelse før pause. Foto: (AP Photo/Tim Hales)
1-0: Maloney sender Wigan i ledelse før pause. Foto: (AP Photo/Tim Hales) Vis mer