Liverpool byr 50 millioner

Robbie Fowler er langtidsskadd, og Liverpool har spissproblemer. Nå satser de på Egil Østenstad som redningsmann i ligainnspurten. Ifølge engelske medier er Anfield-klubben villig til å bla opp 50 millioner kroner for Liverpool-supporter Østenstad.

Liverpool skal være meget interessert i å skaffe seg sin fjerde nordmann. Og det er ikke første gang manager Roy Evans frir til Østenstad og hans arbeidsgiver Southampton. Før sesongstart var spissen fra Torvastad Englands mest ettertraktede ballsparker - og Liverpool førte an i budrunden.

Men Soton-manager Dave Jones forlangte mye mer enn de 60 millionene Liverpool ville gi for Østenstad. Jones verdsatte nordmannen til nesten det dobbelte.

Dermed ble det ikke noen overgang for den mangeårige Liverpool-supporteren Østenstad i august.

Interessert lenge

Nå har Liverpool funnet fram sjekkheftet igjen etter at Robbie Fowler kolliderte med Everton-keeper Thomas Myhre og havnet på den langvarige skadelista.

Egil Østenstad er førstevalget i spissjakten, og det har han vært lenge før Fowler ødela kneet.

Ifølge The Mirror har Liverpool-manager Roy Evans hatt speidere på plass hver gang Southampton har spilt fotballkamp på denne siden av jul.

Evans sjøl fikk en ubehagelig demonstrasjon av Østenstads kvaliteter da nordmannen scoret ett mål og var Anfields beste da Southampton slo Liverpool 3- 2 for tre uker siden.

Da var Egil Østenstad alt Robbie Fowler ikke gadd, og alt Liverpool-yndlingen Michael Owen ikke maktet.

Og paradoksalt nok: Østenstad ødela så mye for Liverpool ved å knabbe tre poeng at behovet for å få ham i rød drakt økte kraftig.
For Liverpool har ikke råd til flere slike blemmer hvis de skal kunne kjempe om en plass i Champions League.

Utenfor laget

Prislappen vil være langt mer behagelig for Liverpool nå enn den var i august. Den gang var Østenstad den store Southampton-stjernen etter en strålende og målrik sesong. I år har det gått tyngre. Både skader og den innkjøpte tanksenteren David Hirst har holdt Østenstad utenfor Sotons første-ellever i en rekke kamper.

Ifølge BBC vil Liverpool by 50 millioner for den norske landslagsspissen. Og det takker trolig Southampton ja til.