ENKEL SCORING: Craig Bellamy scoret et av karrierens enkleste mål da han pirket inn en retur fra Villa-vikar Brad Guzan etter ti minutter.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD
ENKEL SCORING: Craig Bellamy scoret et av karrierens enkleste mål da han pirket inn en retur fra Villa-vikar Brad Guzan etter ti minutter.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/OLLY GREENWOODVis mer

Liverpool cruiset til seier mot Aston Villa

Men stolpene er stadig ikke på scousernes side.

(Dagbladet): Aston Villa - Liverpool 0-2.

To trender fra denne Premier League-høsten ble stadfestet på Villa Park søndag ettermiddag: Aston Villas manglende evne til å forsvare seg på hjørnespark imot, og at stolpene på engelske baner ikke spiller på lag med Liverpool.

Sistnevnte statistikk fikk ikke konsekvenser for kamputfallet denne gangen, men forteller en historie om at Luis Suarez og kompani ikke alltid har marginene på sin side.

Da uruguayaneren først traff undersida av tverrliggeren med en suser av et skudd, for så å lobbe ballen følsomt i innsiden av stolpen med kort tids mellomrom i annen omgang, var det 16. og 17. gang Liverpool traff rammeverket på de 16 første serierundene.

Det er flere stolpetreff enn 15 av 20 Premier League-lag hadde i løpet av 38 serierunder forrige sesong, ifølge statistikk- og analyseselskapet Opta. Suarez aleine har truffet metallet fem ganger.

Heldigvis for gjestene skjedde det da de red på en komfortabel tomålsledelse mot en motstander uten særlige måltrusler med både Darren Bent og Gabriel Agbonlahor satt ut av spill.

Avgjørelsen falt tidlig i Birmingham, og det skjedde etter godt utførte dødballtrekk, som Villa-forsvaret har hatt problemer med å forsvare seg mot hele sesongen.

Ti minutter var spilt da Stewart Downing fant Jonjo Shelvey, som startet sin første Premier League-kamp i karrieren, med en presis corner. 19-åringen hælflikket ballen videre mot mål, hvorpå Suarez forsøkte seg på en tilsvarende variant. Reservekeeper Brad Guzan fikk bare såvidt pirket det frekke forsøket ut i feltet igjen. Der sto Craig Bellamy og ventet på å sette inn et av sine enkleste mål i karrieren.

Liverpool har etterhvert mange gode dødballføtter i laget, og da de fikk corner fra motsatt side fire minutter etter ledermålet, var det Bellamy som inntok servitørrollen.

Han slo knallhardt mot første stolpe der Martin Skrtel hadde rykket seg fri fra Alan Hutton. Slovaken styrte enkelt inn 0-2 i lengste hjørne, og dermed fikk gjestene en komfortabel ettermiddag på jobben.

Alex McLeish har en jobb å gjøre med oppstillingen på defensiv dødball: Åtte av lagets 21 baklengsmål (38 prosent) har kommet etter corner. Det er verst i Premier League.

Etter at Chelsea avga poeng mot Wigan i går, og Arsenal har en tøff oppgave i vente mot Manchester City, er Liverpool med sine 29 poeng i aller høyeste grad med i kampen om fjerdeplassen etter en velfortjent seier.

SÅRBARE: Ingen lag har sluppet inn en høyere andel mål på corner enn Aston Villa. Mot Liverpool ble det to baklengs da Martin Skrtel stanget inn Craig Bellamys gode servering.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD
SÅRBARE: Ingen lag har sluppet inn en høyere andel mål på corner enn Aston Villa. Mot Liverpool ble det to baklengs da Martin Skrtel stanget inn Craig Bellamys gode servering.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD Vis mer