Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool-dommen faller i morgen formiddag

Hicks innrømmer kontraktsbrudd, men skylder på styret.

KJEMPER: Liverpool-styreformann Martin Broughton på vei inn i retten i dag. Royal Bank of Scotland forsøker å hindre eierne Tom Hicks og George Gillett i å forandre styresammensetningen på Anfield.Foto: SCANPIX/EPA/ANDY RAIN
KJEMPER: Liverpool-styreformann Martin Broughton på vei inn i retten i dag. Royal Bank of Scotland forsøker å hindre eierne Tom Hicks og George Gillett i å forandre styresammensetningen på Anfield.Foto: SCANPIX/EPA/ANDY RAIN Vis mer

||| (Dagbladet): Dommen i rettsaken mellom Royal Bank of Scotland og Liverpool-eierne Tom Hicks og George Gillett faller i morgen klokka 11.30 norsk tid.

Det ble klart mot slutten av saksbehandlingen i britisk høyesterett i dag, skriver Guardian.

Innrømmer kontraktsbrudd
Royal Bank of Scotland (RBS) tok de amerikanske eierne til retten fordi de mener Hicks og Gillett begikk kontraktsbrudd da de førsøkte å bytte ut to styremedlemmer før salget av Liverpool til New England Sports Ventures (NESV) ble godkjent.

Før helga fikk RBS iverksatt en midlertidig forføyning som hindrer Tom Hicks og George Gillett i å endre styresammensetningen. Det er denne de amerikanske eierne bestrider.

Hicks og Gillett innrømmer at inngripenen var et kontraktsbrudd, men hevder de kun forsøkte å endre styresammensetningen fordi de ble utelukket fra møtet der salget ble drøftet, og fordi styret ikke ville vurdere andre, og bedre, bud enn det fra NESV.

Liverpool-styret avviser dette, og hevder i stedet at eierne nektet å delta i samtalene. De mener også at budet fra NESV var det klart beste, noe de kom fram til etter en grundig prosess.

- 130 parter ble kontaktet i forbindelse med overtakelsen. Det var en grundig og nøye gjennomtenkt prosess, sa styreformann Martin Broughtons advokat i retten i dag.

Nytt bud
Parallelt med rettssaken i London ble et fornyet bud fra Peter Lim bekreftet i dag. Han hadde også inne et bud sist uke, men Liverpool-styret valgte å selge til NESV.

Nå håper Peter Lim at forvirringen og rettssaken skal åpne for et forbedret bud fra hans side. 

Ifølge Sky News vil han gi 320 millioner pund for klubben. I tillegg lover Lim å gi Liverpool 40 millioner pund til å bruke på nye spillere i neste overgangsvindu i en pressemelding gjengitt på sportingintelligence.com.

- Lim håper at saken resulterer i en sjanse for ham til å legge inn et bud på klubben som får en rettferdig vurdering, sier en talsmann for Tulchan PR, som representerer Lim i London, ifølge Sky Sports.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling