Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool-duo har scoret mer enn hele Everton

Bare én blå seier på 13 siste dueller.

TOPPSCORERE: Liverpool har svært målfarlige Luis Suarez (t.v) og Daniel Sturridge i angrepet. Sistnevnte er usikker til kamp med en beinskade han forverret i England-kamp mot Tyskland. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB SCANPIX
TOPPSCORERE: Liverpool har svært målfarlige Luis Suarez (t.v) og Daniel Sturridge i angrepet. Sistnevnte er usikker til kamp med en beinskade han forverret i England-kamp mot Tyskland. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB SCANPIX Vis mer

Roberto Martinez gjør seg klar til sitt første Merseyside-derby. Everton-manageren må tenke ut hvordan de blå skal stoppe Liverpools målkåte duo Luis Suárez/Daniel Sturridge.

Everton har bare scoret 14 mål hittil i sesongen. Det er to mindre enn hva Suárez og Sturridge har klart alene. Liverpools spissduo står nemlig med åtte Premier League-mål hver i høst.

Hos Everton har det meste av målansvaret havnet på innlånte Romelu Lukaku. Den Chelsea-eide angriperen har scoret fem mål.

Liverpool har et godt tak på Merseyside-rivalen. Kun én gang i løpet av de 13 siste byderbyene har rødtrøyene tapt, mens sju er vunnet. Samtidig kan Everton trøste seg med at av de ni derbyseirene de har i Premier League (siden innføringen i 92/93), er sju kommet hjemme på Goodison Park - hvor lørdagens derby spilles.

Stoler på de unge Begge lagene, som dominerte engelsk fotball på 1980-tallet, har fått en fin sesongstart. Liverpool er toer med 23 poeng, bare to poeng bak serieleder Arsenal. Everton på sjetteplass har 20 poeng. Martinez, som kom fra Wigan i sommer, har bare tapt én gang i ligaen med Everton.

Han kan komme til å stille med fire spillere under 22 år i det som vanligvis er et intenst oppgjør. Ross Barkley, Lukaku, Gerard Deulofeu og James McCarthy kan alle få sjansen fra start.

- Jeg har ingen betenkeligheter med å slippe dem til. Jeg er sikker på at de vil håndtere et derby. De har allerede hatt store utfordringer denne sesongen, spill for landslag eller mot gode lag som har besøkt Goodison, sier Martinez foran det 221. Merseyside-derbyet.

God Henderson-statistikk Liverpools engelske landslagsspiller Jordan Henderson håper å bevare sin gode derbystatistikk. Etter fem kamper mot de blå naboene på andre siden av Stanley Park, har midtbanespilleren til gode å tape.

- Det er alltid fantastisk å være involvert i derbyet. Det har gått ganske bra for min del. Jeg håper det fortsetter slik. Begge lags fans er veldig lidenskapelige og gjør at det alltid er en strålende atmosfære, sier Henderson.

Av 220 derbyer hittil har Liverpool vunnet 87, Everton 66.

(NTB)