Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool-eier ber fansen skylde på Benitez

Om motgangen fortsetter.

UNDER PRESS: Liverpool har hatt en skuffende start på sesongen, og manager Rafael Benitez har god grunn til å klø seg i hodet. Foto: AP
UNDER PRESS: Liverpool har hatt en skuffende start på sesongen, og manager Rafael Benitez har god grunn til å klø seg i hodet. Foto: AP Vis mer

|||(Dagbladet.no) Liverpool har allerede tapt flere kamper (3) enn de gjorde i løpet av hele forrige Premier League-sesong (2). Dagbladet stilte derfor følgende spørsmål til tre fotballeksperter i går:

Hva er galt med Liverpool?

Klubbeier George Gillett kommer ikke med noe svar på det i dag, men han er klar på hvem fansen skal skylde på om denne sesongen ender i fiasko.

- Hvis ting ikke går bedre, handler det ikke om Gillett og Hicks (medeier), det er manageren og talentjakta, sier Gillett ifølge Daily Telegraph.

1,2 milliarder
Den utskjelte klubbeieren som må ha livvaktbeskyttelse når han reiser rundt i Liverpool peker altså på manager Rafael Benitez. Det var under et møte med supportere i Spirit of Shankly amerikaneren fortalte om tingenes tilstand i klubben. Et utdrag fra dette møtet er også gjengitt i The Times.

Gillett mener de har gjort de det kan for at klubben skal kunne ta det siste steget opp på den engelske tronen, og at resten av ansvaret hviler på spanske managerskuldre.

- I løpet av de siste 18 månedene har vi investert over 1,2 milliarder i tillegg til det som har kommet inn. Det betyr at ting bør bli bedre, skal Gillett ha sagt.

Sitatene er gitt videre til avisene av supportere som deltok på møtet med Gillett, som selvfølgelig kan ha en interesse av å sverte den kontroversielle klubbeieren. Ifølge sjefsreporter Matt Dickinson i The Times forteller dette uansett mye om at det er mye murring i Liverpool for tida.

Viktig uke venter
«I stedet for å være en klubb som jobber framover, er Anfield et sted hvor alle allerede forbereder sine unnskyldninger om det skulle gå galt (igjen),» skriver Dickinson.

Midtstopper Jamie Carragher har nå sluppet de fleste lagkameratene avgårde på landslagssamlinger rundt i Europa. Han mener disse samlingene kommer på et svært ugunstig tidspunkt, etter at klubben tapte både for Fiorentina og Chelsea i forrige uke.

- Det er aldri noe særlig å tape før en landskampuke, spesielt ikke en så viktig kamp som denne (Chelsea-kampen). Men når de kommer tilbake, da venter ei massiv uke med kamper mot Sunderland, United og Lyon. Når det er sagt er alle uker som Liverpool-spiller store, sier Carragher ifølge The Times.

Det er likevel ingen tvil om at de kommende kampene er særdeles viktige for Liverpool, om ikke gapet til Premier League-toppen skal bli enda større. En fjerdedel av sesongen er snart unnagjort, og de helrøde er seks poeng bak serieleder Chelsea, med fem lag foran seg på tabellen.

UTSKJELTE EIERE: George Gillett og Tom Hicks er ingen populære eiere på Anfield. Foto: AFP
UTSKJELTE EIERE: George Gillett og Tom Hicks er ingen populære eiere på Anfield. Foto: AFP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media