Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool-eier nekter å kjøpe «gamle» stjerner

John W. Henry vil innføre ungdomslinje i klubben.

SATSER UNGT: John Henry, her sammen med partneren Linda Pizzuti, vil ikke hente eldre stjerner til Liverpool i sommer. Foto:  AFP PHOTO / PAUL ELLIS
SATSER UNGT: John Henry, her sammen med partneren Linda Pizzuti, vil ikke hente eldre stjerner til Liverpool i sommer. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS Vis mer

(Dagbladet): Liverpool har allerede hentet Jordan Henderson (21) fra Sunderland for rundt 16 millioner pund, og fansen venter på flere forsterkninger før Premier League sparkes i gang.

Nå varsler Liverpool-eier John W. Henry at klubbens innkjøpspolitikk vil bære basert på å bygge et lag for framtida.

- Kun unggutter Manchester Citys venstreback Wayne Bridge (30) er et av navnene som er linket til de røde fra Liverpool.

Men for Henry er det uaktuelt for klubben å punge ut masse penger for en spiller som kun har noen få sesonger igjen av karrieren.

- Spekulasjon rundt spillere bør omfatte de innenfor en viss alder, skriver Henry på Twitter.

Dermed må kanskje Kenny Daglish snevre inn søket etter spillere i sommer. Flere spillere har vært linket til klubben etter at Fenway Sports Group skaffet seg kontroll over klubben i oktober i fjor.

- Vi kommer ikke til å få suksess ved bare å fylle kortsiktige behov for LFC, skriver Henry.

UNG NOK: Andy Carroll ble hentet til Liverpool fra Newcastle i januar, og er med sine 22 år ung nok for Liverpools ungdomssatsing. Foto: AP Photo/Tim Hales
UNG NOK: Andy Carroll ble hentet til Liverpool fra Newcastle i januar, og er med sine 22 år ung nok for Liverpools ungdomssatsing. Foto: AP Photo/Tim Hales Vis mer

Amerikaneren er eier av baseballklubben Boston Red Sox, som også har hatt en strategi som innebærer å hente unggutter med stort potensial til klubben, og satse på stor profitt gjennom videresalg.

- Alle er overpriset Manchester United har allerede hentet Phil Jones (19), Ashley Young (25) og Daved de Gea (20) denne sommeren. Prisen skal ifølge Sky Sports være på tilsammen 50 millioner pund (rundt 435 millioner kroner).

Det skremmer ikke Liverpool-eieren.

- Alt i sportsverden er overpriset - spesielt kostnadene for å vinne. Men du gjør ditt valg basert på en plan, skriver Henry.

I dag ble unggutten Connor Wickham (18) snappet av Sunderland rett foran Liverpool. Overgangssummen skal være på 70 millioner kroner. Blackpools Charlie Adam (25) er en av spillerne som lenge har vært linket til klubben. Så da gjenstår det å se om overgangsfilosofien til Henry kan sette en stopper for spekulasjonene rundt Adam.

FOR GAMMEL? Charlie Adam er 25 år og linket til Liverpool. Nå spørs det om han er for gammel etter klubb-eierens ønske. Foto: AP Photo/Jon Super
FOR GAMMEL? Charlie Adam er 25 år og linket til Liverpool. Nå spørs det om han er for gammel etter klubb-eierens ønske. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media