Liverpool-eier selger Canadiens

Gillett ut av NHL.

DOBBELT OPP: George Gillett er inne på eiersiden både i NHL-laget Montreal Canadiens og Liverpool. Nå selger han seg ut av ishockeyen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Paul Chiasson, CP
DOBBELT OPP: George Gillett er inne på eiersiden både i NHL-laget Montreal Canadiens og Liverpool. Nå selger han seg ut av ishockeyen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Paul Chiasson, CP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Molson-familien kjøper tilbake NHL-klubben Montreal Canadiens fra George Gillett, som også en av de to eierne av Liverpool.Gillett og Geoff Molson meldte lørdag i en felles uttalelse at det er oppnådd enighet om en avtale som innebærer at tre Molson-brødre kjøper klubben sammen. Avtalen må godkjennes av ligaen før den kan fullføres, noe som trolig skjer innen utgangen av august.Verken salgsprisen eller andre detaljer oppgis, men en kilde med kjennskap til forhandlingene sier at avtalen har en ramme på 575 millioner dollar.

Gillett eier 80,1 prosent av klubben og dens arena.

Geoff, Andrew og Justin Molson hadde flere rivaler i kampen om å kjøpe den tradisjonsrike klubben, men klubben går nå tilbake til familien som eide den i den sportslige storhetstiden fra 1957 til 1971.

- Jeg er glad for å føre eierskapet av Canadiens tilbake til Molson-familien, som har vært involvert i klubben i tre generasjoner, sier Gillett.Han kjøpte sin eierandel i klubben i 2001 for 275 millioner dollar. Resten av aksjene tilhører fortsatt Molson-familiens bryggeri.

Canadiens har vunnet Stanley Cup 24 ganger, flere enn noe annet lag, men ikke siden 1993. Under Gillett har laget likevel gjort det godt økonomisk, med fulle hus og store inntekter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer