SØKER RÅD: Styreformann Tom Werner (t.h) og Liverpool-eier John W. Henry søker råd hos sine rivaler. kanskje det kan gjelpe klubben til flere pokaler? Foto: AP Photo/Tim Hales/NTB scanpix
SØKER RÅD: Styreformann Tom Werner (t.h) og Liverpool-eier John W. Henry søker råd hos sine rivaler. kanskje det kan gjelpe klubben til flere pokaler? Foto: AP Photo/Tim Hales/NTB scanpixVis mer

Liverpool-eier søker råd hos Manchester United

- Det er sunt for klubben.

(Dagbladet): Liverpools amerikanske eier John W. Henry og formann Tom Werner hadde ikke noe erfaring med europeisk fotball før de tok på seg ansvaret i Liverpool. Henry hadde hovedfokuset på amerikansk baseball som eier av klubben Boston Red Sox.

Det kan være vanskelig å være ny i spillet, og da er det greit å rådføre seg med noen som har vært lenge i bransjen. Nå kommer det fram Liverpool-eieren har forhørt seg rundt med tanke på hvordan andre engelske klubber drives.

- Både John W. Henry og Tom (Werner) er begge veldig åpne i deres tilnærming til dette. De har kontaktet David (Gill) i Manchester United og Ivan (Gazidis) i Arsenal, sier administrerende direktør i Liverpool, Ian Ayre, til Sportsillustrated.

David Gill er administrerende direktør i Manchester United og Ivan Gazidis er det samme i Arsenal. På spørsmål om hva Ian Ayre synes om at Liverpool-eieren går til rivalene for å spørre om råd, svarer Ayre:

- Det er sunt. De fører til at vi får et større perspektiv på sporten og hvordan vi burde gjøre ting. Det er bedre å ha en eier som har en genuin interesse og er velinformert, i stedet for en som sier: «Jeg var suksessfull i baseball, så jeg kan gjøre det i fotball». Begge bruker lang tid på laget og på spillet. Det er bra for Liverpool.