NORGESVENN OG LIVERPOOL-EIER: John W. Henry (t.v.) kjøpte Liverpool i oktober i fjor. Han har besøkt Norge mange ganger de siste 30 åra, og nå ønsker han å få Liverpool tilbake i Champions League. Her i samtale med adm. dir. i Norsk Toppfotball, Niels Røine under en mottagelse hos den amerikanske ambassadøren til Norge.Foto: Fredrik Økstad Sandberg
NORGESVENN OG LIVERPOOL-EIER: John W. Henry (t.v.) kjøpte Liverpool i oktober i fjor. Han har besøkt Norge mange ganger de siste 30 åra, og nå ønsker han å få Liverpool tilbake i Champions League. Her i samtale med adm. dir. i Norsk Toppfotball, Niels Røine under en mottagelse hos den amerikanske ambassadøren til Norge.Foto: Fredrik Økstad SandbergVis mer

Liverpool-eier tror United vinner Premier League

Det sier John W. Henry eksklusivt til Dagbladet.

FROGNER (Dagbladet): Liverpool spiller treningskamp mot Vålerenga på Ullevaal stadion i dag og i den sammenheng er Liverpool-eier John W. Henry i Oslo.

I går kveld inviterte han fotballvenner til den amerikanske ambassaden i hovedstaden.

Blant de inviterte var Egil «Drillo» Olsen, tidligere Liverpool-spiller Vegard Heggem og tidligere Liverpool-trener Roy Evans.

Amerikanske Henry kjøpte den tradisjonsrike Premier League-klubben fra Tom Hicks og George N. Gillett i oktober i fjor for 300 millioner pund, og foran den kommende sesongen er optimismen stor blant supporterne med Liverpool-legenden Kenny Dalglish som manager.

I et eksklusivt intervju med Dagbladet sier John W. Henry at fansen ikke må ha for høye forventninger før seriestart.

- Det er for tidlig å snakke om ligagull. I mine øyne er Manchester United den store favoritten. De har et godt mannskap og ser sterke ut, sier John W. Henry til Dagbladet.

Vil til Champions League Forrige sesong endte Liverpool på sjetteplass på tabellen - 22 poeng bak serievinner United. Liverpool får dermed ikke spille Europa-cup denne sesongen.

Målsetningen til Henry er å få Liverpool tilbake i det gjeveste selskapet i Europa.

- Hovedmålet til Liverpool er å kvalifisere oss til Champions League. Det vil være en enorm skuffelse dersom vi ikke klarer det, sier Henry til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Henry er blitt en Norgesvenn etter mange besøk til landet. Han innrømmer til Dagbladet at både han og Liverpool har et spesielt forhold til Norge.

- Fantastiske fans - Norge er fantastisk, og det er et spesielt bånd mellom Liverpool og Norge. Det visste jeg allerede da jeg gikk inn i klubben i fjor. Jeg har vært her mye siden 1980-tallet, sier Henry, som er på plass i Oslo sammen med sin kone Linda Pizzuti.

Den norske supporterklubben til Liverpool teller 36900 medlemmer, og er den nest største i landet bak Manchester United som har rundt 43500.

Liverpool F.C. Supporters' Club Scandinavian Branch er rødtrøyenes største supporterklubb utenfor Storbritannia.

- Det er helt fantastisk. Fansen er viktig. Det skjer mye i klubben nå, og mange flinke folk er på plass. Framtida ser lys ut, sier Henry.

Heggem optimist Tidligere landslagsspiller og Liverpool-back Vegard Heggem var på plass i Oslo sammen med flere andre klubbprofiler.

Han er derimot langt mer optimisisk enn klubbeieren før sesongstart i Premier League 13. august.

- Det blir en spennende sesong med relativt nye eiere, Kenny Dalglish som trener og nye spillere. Jeg tror Liverpool kan være med å kjempe med Chelsea og United om ligagull, sier Heggem til Dagbladet.

- Det som skjer i klubben er oppløftende, og mitt inntrykk av Henry er veldig positivt, sier Heggem.

- Enorm kontrast TV 2-kjendis Øyvind Alsaker er ihuga Liverpool-supporter. Han var på plass som gjest i ambassadørboligen og mener det er en stor forskjell på Henry og klubbens tidligere eiere.

- Henry viser mer åpenhet og er en enorm kontrast til Hicks og Gillette som ikke behandlet fansen spesielt bra. Det er en helt annen giv blant supporterne nå, og optimismen er stor. Likevel tror jeg det er for tidlig å snakke om gull den kommende sesongen, sier Alsaker.

PS! I kveld møtes Vålerenga og Liverpool til treningskamp på Ullevaal. Avspark er klokka 19.00. Kampen vises også direkte på TV 2.

OPTIMIST: Tidligere Liverpool-spiller Vegard Heggem mener klubben skal kjempe om ligagull den kommende sesongen. Foto: Fredrik Ø. Sandberg
OPTIMIST: Tidligere Liverpool-spiller Vegard Heggem mener klubben skal kjempe om ligagull den kommende sesongen. Foto: Fredrik Ø. Sandberg Vis mer