Liverpool-eiere i pengetrøbbel

Må ut med 336 mill. i renter per år.

(Dagbladet.no): Liverpool-eierne Tom Hicks og George Gillett møter motbør i jakten på finansiering av Liverpools nye stadion i Stanley Park.

Daily Telegraph skriver i dag at amerikanerne utsetter et lån på 3,6 milliarder kroner, penger som skulle gå til ny arena, til tidligst i 2009. Årsaken er den globale kredittkrisen og nervøsitet for klubbens gjeldsbelastning.

Hicks og Gillett skal låne 3,9 milliarder kroner umiddelbart, men de pengene skal i hovedsak gå til å refinansiere duoens eget lån på 3,5 milliarder - som ble tatt opp da Liverpool ble kjøpt forrige vinter.

Gjelden tas opp i Royal Bank of Scotland og den amerikanske banken Wachovia, og 672 millioner går til startfasen av byggingen av ny stadion det neste halvannet året.

280 millioner kroner skal dekke gjeld etter kjøpene av Fernando Torres og Ryan Babel, to av sommerens storhandler.

Den britiske avisa mener at refinsieringen gir klubben over 336 millioner i rentekostnader per år framover. Det gjør trolig kjøp av nye spillere langt vanskeligere framover.

Slikt bekymrer selvsagt Liverpool-fansen, og manager Rafael Benitez som tidligere har etterlyst kontanter til nytt blod over nyttår.

Supporterne kan trøste seg med at Hicks og Gillett nå skal ha stilt opp med en kvart milliard kroner hver i sikkerhet for det nye lånet.

UTSETTER STADION-LÅN: Tom Hicks (t.v) og George Gillett har bestemt seg for å vente med hovedlånet til ny stadion. Duoen håper på bedre betingelser i 2009. Foto: Scanpix/Reuters
UTSETTER STADION-LÅN: Tom Hicks (t.v) og George Gillett har bestemt seg for å vente med hovedlånet til ny stadion. Duoen håper på bedre betingelser i 2009. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Og planene for et nytt stadion med 70 000 plasser ligger fortsatt fast, bare amerikanerne får sitt milliardlån i 2009.

Liverpool-eiere i pengetrøbbel
VENTER PÅ NYTT HJEM: Denne illustrasjonen av Liverpools nye stadion ble sluppet i sommer. Siden har klubben landet på et litt billigere og mindre futuristisk design.