Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool-eieren fikk se Aston Villa sjokkåpne på Anfield

Men så slo hjemmelaget tilbake.

PANGSTART: Aston Villa-angriper Andreas Weimann har nettopp gitt Aston Villa ledelsen på Anfield. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB Scanpix
PANGSTART: Aston Villa-angriper Andreas Weimann har nettopp gitt Aston Villa ledelsen på Anfield. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool-Aston Villa 2-2 (1-2)

(Dagbladet): Liverpool-eier John W. Henry var på plass på Anfield med sin kone Linda Pizzuti i kveld. Amerikaneren fikk se hjemmelaget slite i store perioder mot et aggressivt bortelag.

Steven Gerrard scoret sitt 12. mål mot Aston Villa i kveld, mer enn mot noe annet lag i Premier League, melder statistikkbyrået Opta. Det var også kapteinens 22. mål på straffespark i ligaen.

- Vi klarte å komme tilbake i kampen, men det er fortsatt to tapte poeng for oss, sier Steven Gerrard ifølge Premier Leagues offisielle Twitter-konto.

Fortjent Det var like etter hvilen at Luis Suarez tilsynelatende ble tatt i boksen av Aston Villa-keeper Brad Guzan som kom stormende ut. Reprisen viste at det knapt var kontakt mellom partene. Ballen var på vei bort fra mål, noe som gjorde at keeperen ikke fikk noe kort for forseelsen.

- De fortjente ett poeng. Vi var ikke i nærheten i den første omgangen. Vi viste god karakter ved å komme tilbake i kampen. Når vi ser tilbake på det var det nok et rettferdig resultat, sier Gerrard ifølge BBC.

HENRY PÅ PLASS: Liverpool-eier John W Henry og kona Linda Pizzuti var på plass på Anfield i kveld. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
HENRY PÅ PLASS: Liverpool-eier John W Henry og kona Linda Pizzuti var på plass på Anfield i kveld. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix Vis mer

- Det er ingen grunn til panikk, og vi vil fortsette å kjempe for fjerdeplassen, sier kapteinen.

Hjemmelaget jaget på for å få seiersmålet, men Liverpools første uavgjort på Anfield i ligaen denne sesongen ble et faktum.

Villa best i starten Aston Villa er Premier Leagues svakeste hjemmelag, men på bortebane hadde laget bare tre tap på ti kamper før kveldens kamp. I kveld ga de hjemmelaget skikkelig kamp.

Brendan Rodgers satset offensivt fra start med trioen Philippe Coutinho, Daniel Sturridge og Luis Suarez fra start, men det var Aston Villa som tidlig tok kontroll i kampen. Bortelagets spillere jobbet hardt i hver duell, og fikk utteling da Gabriel Agbonlahor fant Andreas Weimann helt alene foran mål.

Christian benteke scoret 19 seriemål forrige sesong, men denne sesongen har kraftspissen bare notert seg for fem scoringer på 16 kamper. Det samme snittet hadde Villa-spissen i fjor, og da scoret han 14 mål på de siste 18 kampene.

Slo tilbake I kveld scoret Benteke sitt andre mål på to seriekamper, og spissen har for vane å score mot Liverpool (4 mål totalt, mer enn noen annen klubb i Premier League journ.anm.). Spissen utnyttet svakt keeperspill av Simon Mignolet som bommet da han skulle bokse ut et innlegg fra Gabriel Agbonlahor, og stanget inn 2-0-scoringen.

- Jeg syns vi var fantastiske i kveld. Vi skulle avgjort kampen i første omgang, sier Aston Villa-manager Paul Lambert ifølge BBC.

Like før hvilen fikk Liverpool den viktige reduseringen. Det var vakkert kombinasjonsspill av Luis Suarez, Jordan Henderson og Daniel Sturridge som gjorde at sistnevnte fikk muligheten til å sende Liverpool inn i kampen igjen.

Liverpool-manager Brendan Rodgers byttet ut Philippe Coutinho med Lucas Leiva i hvilen. 20 minutter seinere gikk brasilianeren av banen igjen med en skade.

Hele Norges coronakart