UTKJØPSKLAUSUL: Liverpool-eier John W. Henry innrømmer at Luis Suarez hadde en utkjøpsklausul i kontrakten i sommer da Arsenal kom med et bud. Foto: AP Photo/Clint Hughes/NTB Scanpix
UTKJØPSKLAUSUL: Liverpool-eier John W. Henry innrømmer at Luis Suarez hadde en utkjøpsklausul i kontrakten i sommer da Arsenal kom med et bud. Foto: AP Photo/Clint Hughes/NTB ScanpixVis mer

Liverpool-eieren innrømmer at Luis Suarez hadde en utkjøpsklausul

- Kontrakter ser ikke ut til å bety så mye i England.

(Dagbladet): Liverpool-angriper Luis Suarez var sterkt linket til Arsenal i sommer. Arsené Wenger la til slutt inn et bud på 40 millioner pluss ett pund, i den tro at de utløste en klausul Suarez skulle ha i kontrakten med de røde.

Seinere ble det kjent at klausulen i kontrakten var at Liverpool måtte informere spilleren om budet, og at han da kunne diskutere med andre klubber, men samtidig at Liverpool stod fritt til å bestemme om de ønsket å selge eller ikke.

Nå innrømmer Liverpool-eier John W. Henry at det ikke stemte helt.

- Han hadde en utkjøpsklausul på 40 millioner pund. Arsenal, en av våre største rivaler, bød 40 millioner pluss ett pund. Det vi fant ut er at kontrakter ikke ser ut til å bety så mye i England, faktisk ikke i fotball verden rundt, skal Henry ha uttalt på en konferanse med navnet MIT Sloan Sports Analytics, gjengitt av engelske The Guardian.

Dermed antyder eieren at Liverpool tok en sjanse på at Arsenal ikke ville gå rettens vei for å tvinge gjennom en overgang.

Torres som eksempel Fernando Torres forlot Liverpool mot klubbens vilje da han nærmest klarte å tvinge gjennom en overgang til rivalen Chelsea. Spanjolen trekkes fram som et eksempel av Liverpool-eieren.

- Det betyr ikke noe hvor lang en spillers kontrakt er, han kan bestemme selv når han vil dra. Vi solgte en spiller, Fernando Torres, for 50 millioner pund, som vi ikke ønsket å selge, men som vi var tvunget til å selge. Det fordi disse kontraktene ikke ser ut til å holde, vi tok et standpunkt og ville ikke selge, sier Henry.

Signerte ny kontrakt Grunnen til at dette først kommer ut nå er nok at Luis Suarez skrev under på en ny og forbedret kontrakt med klubben i desember.