Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool-eieren lover Benitez mer penger

Men ikke på City-nivå.

BEDRE TIDER: Liverpool-eier Tom Hicks (t.v) mener klubben har snudd den dårlige økonomien. Foto: REUTERS/Phil Noble
BEDRE TIDER: Liverpool-eier Tom Hicks (t.v) mener klubben har snudd den dårlige økonomien. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

|||(Dagbladet): Tom Hicks er ikke den som bør rusle i mørke smug i Liverpool om kveldene, amerikaneren har vært omstridt i byen helt siden han og kompanjong George Gillett kjøpte de rødkledde i februar 2007.

Siden dengang har klubben Liverpool fått store deler av kjøpssummen i gjeld, og manager Rafael Benitez har stadig klagd på at han ikke kan konkurrere når dyre spillere er til salgs.

Pengene strømmer inn
Nå forteller Hicks at det går mot lysere økonomiske tider for Liverpool. Det skyldes blant annet klubbens nye sponsoravtaler, som er verd over en kvart milliard kroner per år.

- Vi har hatt en sterk, positiv pengeflyt det siste året. Vårt gjeldsnivå er på et veldig komfortabelt nivå, og det skal videre ned, sier Hicks ifølge Daily Telegraph.

Hicks sier at pengeflyten inn til Liverpool skal bli enda sterkere framover, og det betyr mer enn røde tall i regnskapet.

- Vi skal ha ressurser slik at vi blir så konkurransedyktige som mulig på banen. Det er vårt mål, sier Hicks og legger til at de også ønsker mindre gjeld enn samtlige rivaler.

Det vil da komme Benitez til gode, i januar får klubben en god slump av 800-millionersavtalen over fire år med banken Standard Chartered.

Rafa gleder seg
- Jeg kjenner Rafa Benitez, og han ser nok fram til å bruke deler av dette. Etter hvert som vi øker inntektene så får vi større evne til å konkurrere ute på banen. Alle i Liverpool ønsker å vinne ligaen. Det er for lenge siden sist, og det går vi for, sier Hicks.

Liverpool-fans trenger ikke drømme om kjøpefester som i Manchester City, klubben som brukte 1,2 milliarder i sommer.

- Det City gjør er ikke bærekraftig. De kommer ikke til å fortsette på sammen måten, fordi det er ikke fornuftig økonomisk. De gjør de forbedringene de trenger, og så kommer de til å drive klubben som et firma, sier Hicks.

UPOPULÆRE: Liverpool-fansen har vært åpne på følelsene for George Gillett og Tom Hicks. Foto: REUTERS/Phil Noble
UPOPULÆRE: Liverpool-fansen har vært åpne på følelsene for George Gillett og Tom Hicks. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

City trenger ingen ny stadion, det gjør Liverpool. Og seinest i begynnelsen av september offentliggjorde Liverpool at byggingen er utsatt til etter finanskrisen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media