Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool-eierne bekrefter salg

Slutt etter tre år.

FORSVINNER FRA LIVERPOOL: Tom Hicks og George Gillett er snart historie i Liverpool, snart klubben finner en ny eier. Foto: AFP/ANDREW YATES
FORSVINNER FRA LIVERPOOL: Tom Hicks og George Gillett er snart historie i Liverpool, snart klubben finner en ny eier. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I dag går det nok et lettelsens sukk gjennom den røde halvparten av Liverpool.

Klubbens utskjelte eiere, Tom Hicks og George Gillett, bekrefter endelig at de ser slutten på tida som forvaltere av den tradisjonsrike klubben fra Anfield.

Det er klubbens hjemmeside som bekrefter siste ukes spekulasjoner om at klubben nå er offisielt til salgs, gjennom ansettelsen av Martin Broughton som konstituert styreformann.

- Det har vært både givende og spennende for oss å eie Liverpool Football Club de tre siste årene. Etter å ha sett klubben vokse så langt, har vi nå sammen bestemt at vi skal selge klubben til eiere som er fast bestemt på å ta klubben til neste nivå med vekst og utvikling, skriver Hicks og Gillett i pressemeldingen.

Skryteliste
De to har fått mye kritikk, for å ha lesset gjeld over på klubben og for voldsom pengetapping til fordel for egne lommebøker.

Hicks og Gillett påstår i dag at klubben har nytt godt av eierskapet, og bringer ei skryteliste over ting som har skjedd siden de overtok i januar 2007.

Det er først og fremst omsetningen amerikanerne lener seg på, klubben håver nå inn 55 prosent mer enn for tre år siden. I tillegg er overskuddet vokst med 60 prosent.

Liverpool-eierne nevner også klubbens planlagte stadion, som aldri er blitt noen realitet til tross for fine tegninger og løfter til supporterne.

- Klubben vil fortsette å skaffe framdrift til planene for et nytt, større og høymoderne stadion, som vil være en spennende del av klubbens framtidsutvikling, sier duoen.

Broughtons første jobb som styreformann er å få konkrete bud for klubben på bordet. Det har vært spekulert i kinesiske, amerikanske og syriske kjøpere - samt saudiarabiske prinser.

Trenger ni milliarder
Fotballprofessor Chris Brady uttrykte nylig tvil om Hicks og Gillett kommer til å få 5,4 milliarder - summen det ryktes at de vil ha - for klubben. Professoren uttalte samtidig at Liverpools kommende eiere må ha ni milliarder kroner å bruke på klubben.

Liverpool har per i dag omlag 2,2 milliarder i gjeld, og er under press for å få betalt ned 900 millioner før 1. juli. Ansettelsen av Broughton kan gi en utsettelse på avdraget, i påvente av mer pengesterke eiere.

Sytyreformann Broughton sier at han ønsker å finne nye eiere som kan bygge på klubbens nå forbedrede økonomiske fundament, det siste er en påstand som sikkert møtes med skepsis blant de trofaste røde.

- Jeg skal gjennomføre salget på rett måte, slik at det gavner både klubben og fansen, sier Chelsea-supporter Broughton.

PÅ VEI UT: Liverpool-fansen har vært samlet i synet på Gillett og Hicks. Foto: REUTERS/Phil Noble
PÅ VEI UT: Liverpool-fansen har vært samlet i synet på Gillett og Hicks. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!