Liverpool-eierne brukte 15 mill. på seg selv

- Privatfly og luksushoteller.

(Dagbladet.no): Om de tidligere så seg over skuldra, gjør nok Liverpools amerikanske eiere nå best i å ikke vise seg utendørs på Merseyside.


Klubbens regnskapstall er røde som drakta, men verre for Liverpool-fansen er det at millioner av klubbens kroner har gått til å dekke private reiser, hoteller og middager for Tom Hicks og George Gillett.

Underskuddet for Kop Holdings, selskapet som er økonomisk ansvarlig for driften av Liverpool FC, var på knappe 350 millioner kroner i årets første syv måneder, skriver Independent.

Gillett skal alene ha brukt nærmere 12 millioner kroner på «utgifter relatert til overtakelsen av klubben», penger som skal ha gått til «reiser, juridisk rådgivning og andre utgifter», skriver Liverpool Echo. Fra Tom Hicks\' lomme skal over tre millioner kroner ha gått til det samme.

-En skam

Søndag demonstrerte 300 Liverpool-fans mot det amerikanske eierskapet på Anfield. De nye opplysningene har ikke bedret amerikanernes status blant The Kops trofaste.

- Dette er en skam. De kaster ikke bare bort klubbens tid med å drøye salget av klubben, de kaster bort pengene også, raser Jay Kenna, talsmann for supporterunionen Spirit of Shankly.

Musiker og kjent Liverpool-fan Peter Hooton mener dette viser Hicks og Gilletts\' manglende lidenskap for den stolte klubben.

IDYLLEN SPRAKK: Det så rosenrødt ut da Liverpool-direktør Rick Parry ønsket de amerikanske eierne velkommen til Anfield i juni i fjor. Siden har overtakelsen av klubben endt i et mareritt av en farse for både klubben og Liverpools supportere. Foto: Dave Thompson/AP
IDYLLEN SPRAKK: Det så rosenrødt ut da Liverpool-direktør Rick Parry ønsket de amerikanske eierne velkommen til Anfield i juni i fjor. Siden har overtakelsen av klubben endt i et mareritt av en farse for både klubben og Liverpools supportere. Foto: Dave Thompson/AP Vis mer

- Dette beviser igjen at de ikke er interessert i å bruke av sine egne penger på denne klubben. Luksushoteller og privatfly må være veldig dyrt, sier Hooton syrlig.

Det har lenge være spekulert i at DIC (Dubai International Capital) ville kjøpe ut amerikanerne fra Anfield, men Tom Hicks har så langt nektet å selge klubben.

Liverpool-eierne brukte 15 mill. på seg selv