Liverpool-eierne krever ligagull

Legger press på Benitez.

(Dagbladet.no): Etter fjorårssesongen ga Rafael Benitez beskjed om at han trengte penger til et par klassespillere for at Liverpool skulle vinne Premier League.

Liverpool-eierne Tom Hicks og George Gillett gjorde som spanjolen ba om - og i sommer ble spillere som Fernando Torres, Ryan Babel, Yossi Benayoun og Lucas Leiva hentet for over en halv milliard kroner.

De er allerede på vei ut av Champions League, men i ligaen har Liverpool fortsatt ikke tapt etter ni kamper. Men mange uavgjortkamper gjør at laget har tapt terreng til Arsenal, og sluppet Manchester United forbi seg.

Har stallen til å vinne

I går forsikret Hicks igjen at Benitez har deres fulle tillit. Men han er rimelig klar på at bare ligagull er godt nok.

- En av grunnene til at vi hentet spillerne vi gjorde i sommer, var for å gå bredden i stallen vi har nå. Rafa forklarte til Georoge og meg at det er er sånn vi vinner Premier League, fordi du møter alle lag to ganger, sier Hicks ifølge The Guardian.

Og understreker at de forventer solid avkastning på pengene.

- Vi stiller oss fullt og helt bak Rafa, ingen ønsker å vinne mer enn ham. Men jeg vet at da vi gjorde ressursene tilgjengelig i sommer, var hele ideen å ha et lag som kunne konkurrere om ligagullet. Vi har ikke hatt bredde nok til det før.

INGEN LIGAGULL: Rafael Benitez har mislyktes tre ganger på rad i å hente ligagullet til Anfield. I det fjerde forsøket har han bedre spillerstall enn noensinne - og desto større press på å levere det Liverpool-fansen lengter etter. Foto: AFP
INGEN LIGAGULL: Rafael Benitez har mislyktes tre ganger på rad i å hente ligagullet til Anfield. I det fjerde forsøket har han bedre spillerstall enn noensinne - og desto større press på å levere det Liverpool-fansen lengter etter. Foto: AFP Vis mer

Vil ikke spå fiasko

Liverpool har ikke vunnet serien på 17 år, mens erkerival Manchester United til sammenligning har vunnet Premier League ni ganger. Fortsetter det på samme måte forsvinner snart Liverpool-supporternes kronargument i mange fotballdiskusjoner, om at de er klubben med flest ligatitler.

Vinner de ikke i år heller, må Benitez regne med å bli grundig evaluert etter sesongen.

- Stallen er god nok til å vinne trofeer. Den bør vinne trofeer. Hvis ikke må vi se på omstendighetene, og ha et møte etter sesongen for å skjønne hva som skjedde. Jeg vil ikke spå fiasko, jeg vil spå suksess, sier Hicks.

Etter å ha snakket med supporterne er han ikke i tvil om hva de ønsker seg aller mest.

- Fansen vår ønsker å vinne Premier League. De har ikke vunnet ligaen på 17 år og jeg vet de er lidenskapelig opptatt av å vinne Premier League.

<B>STILLER KRAV:</B> Liverpool-eier Tom Hicks.
<B>KOSTET MEST:</B> Men Fernando Torres har så langt forsvart prislappen.