Liverpool enkelt til semifinale

Jürgen Klopp overrasket med laguttaket, og Liverpool slet i begynnelsen, men vant til slutt 4-1 over Porto og gikk enkelt videre til semifinale i mesterligaen.

VIDERE: Det gikk enkelt og greit for seg da Liverpool tok seg videre til semifinalen i Champions League. Foto: AP Photo / Luis Vieira / NTB Scanpix
VIDERE: Det gikk enkelt og greit for seg da Liverpool tok seg videre til semifinalen i Champions League. Foto: AP Photo / Luis Vieira / NTB ScanpixVis mer

Scoringer av Sadio Mané, Mohamed Salah, Roberto Firmino og Virgil van Dijk sørget for at de røde vant 4-1. Eder Militao headet inn 1-2-reduseringen for Porto, men hjemmelaget var aldri i nærheten av å true gjestene over to kamper.

Den engelske klubben vant 6-1 sammenlagt og er for annet år på rad i semifinalen i mesterligaen. Der venter Barcelona. Spanjolene herjet tirsdag med Ole Gunnar Solskjærs Manchester United.

Porto-press

Liverpool hadde et fantastisk utgangspunkt i Portugal. De ledet 2-0 etter kampen på Anfield. Manager Klopp overrasket med å sette Roberto Firmino og kaptein Jordan Henderson på benken, og Liverpool fikk en tøff åpning.

Porto gikk offensivt til verks. Bare ett minutt var spilt da Jesus Corona forsøkte seg. Han dro seg inn i banen og fyrte løs, like over mål.

Det var hjemmelaget som var best. Etter 15 minutter fikk Moussa Marega skyte fritt på volley. Dessverre for Porto gikk avslutningen like uten for Liverpools-mål.

I det 25. minutt scoret Sadio Mané etter innlegg fra Salah på Liverpools første sjanse. Først ble målet blåst av for offside, men etter en dobbeltsjekk med VAR ble det godkjent. Dermed var kvartfinalen mer eller mindre punktert.

Hjemmelaget fortsatte å kjøre. Brahimi var nær rett etter scoringen, men avslutningen gikk rett på Alisson.

Det roet seg betraktelig utover i omgangen. Hjemmelaget forsøkte, men klarte ikke å spille seg til de helt store sjansene. På overtid i omgangen var istedenfor Liverpool nær å doble. Et innlegg fra høyre traff James Milner, gikk via en Porto-spiller og like utenfor stolpen.

Iskald Salah

Tross ledelse valgte Klopp å ta grep i pausen. Inn kom Roberto Firmino, ut gikk Divock Origi, som startet sinn første kamp for Liverpool i Europa siden 2016.

Fem minutter ut i omgangen fikk gjestene en god mulighet til å doble, men Mohamed Salah slurvet bort en god kontringssjanse.

Etter en time spilt sto det 18-4 i avslutninger i favør hjemmelaget, men derfra og ut handlet det om Liverpool.

20 minutter ut i omgangen var det fullstendig avgjort. Mohamed Salah ble spilt alene gjennom, og egypteren var sikker alene med Porto-keeperen.

Riktignok reduserte hjemmelaget da Militao stanget inn en corner drøye 20 minutter før slutt, men da var det for lengst avgjorde hvem som skulle til semifinalen.

Det var smått utrolig at ikke Mané økte til 3-1. Han rundet Porto-keeperen, men avsluttet over på åpent mål. Til senegaleserens forsvar var han i ubalanse da han avsluttet.

Istedenfor var det innbytter Firmino som satte inn det tredje. Han stanget et innlegg fra Jordan Henderson enkelt i mål. Dermed hadde hele angrepstrioen scoret for gjestene.

Og fem minutter før slutt var ydmykelsen komplett. Midtstopper van Dijk scoret enkelt til 4-1 etter en corner.