Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool er Englands beste lag

Tabellen lyver aldri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nå blir det kanskje slutt på kranglene over en øl eller to foran TV-en. The Times publiserer i dag statistikk egnet til å legge ballen død.

Liverpool er det beste laget i den engelske serien, knepent foran Manchester United.

Det viser statistikken, eller maratontabellen, helt tilbake til 1888. Når alle kamper og poeng er regnet sammen ender John Arne Riises klubb opp med et poengsnitt på hele 1,63.

Det har holdt til 18 seriemesterskap, ingen har flere.

United har 15 ligatitler og et snitt på 1,62. Liverpool har tatt 5927 poeng på 3643 kamper - Uniteds poengscore er 5337 på 3287 matcher.

Arsenal tar tredjeplassen på kåringen foran det gamle storlaget Leeds.

For noen er det kanskje en overraskelse at Burnley kaprer 10. plassen på lista. Men det skyldes klubbens glansperiode 1960-tallet. Wolverhampton tar niendeplassen - på grunn av sin enorme suksess på 50-tallet.

Til sammenliking er seriemester Chelsea bare den 14. beste klubben i seriehistorien. Den styrtrike londonklubben har bare notert et kampsnitt på 1,39 poeng.

VANT LIGAEN SIST I 1990: Her feirer Liverpool-gutta FA-cupseieren i vår. Serien har ikke klubben vunnet siden 1990. Foto: Scanpix/Reuters
VANT LIGAEN SIST I 1990: Her feirer Liverpool-gutta FA-cupseieren i vår. Serien har ikke klubben vunnet siden 1990. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

• Din kommentar: Blir Liverpool snart passert på toppen av tabellen?