SER RØDT: Siden Premier League startet er det delt ut 14 røde kort i oppgjørene mellom Liverpool og Manchester United. Bare Liverpools møter med Everton har gitt flere utvisninger, 20. Her er det Jonjo Shelvey som må gå av banen på Anfield i september. Foto: AFP /PAUL ELLIS / NTB SCANPIX
SER RØDT: Siden Premier League startet er det delt ut 14 røde kort i oppgjørene mellom Liverpool og Manchester United. Bare Liverpools møter med Everton har gitt flere utvisninger, 20. Her er det Jonjo Shelvey som må gå av banen på Anfield i september. Foto: AFP /PAUL ELLIS / NTB SCANPIXVis mer

- Liverpool er for dårlige til å irritere meg

11 spørsmål til supporterne før hatkampen.

• Fotballstudio: Premier League fra kl. 13.45 lørdag

(Dagbladet): Det er by mot by, rødt mot rødt og den store duellen mellom to av engelsk fotballs to mest suksessrike fotballklubber.

Manchester United og Liverpool er også klubbene som har flest registrerte norske supportere, mer enn 82 000 nordmenn er medlem i en av de to av supporterklubbene.

Erting Søndag står nervene i helspenn igjen. Matchen på Old Trafford er for de fleste ikke bare tre poeng, de 90 minuttene avgjør hvem som har skryterettighetene fram neste møte i til 2013-2014-sesongen.

- For meg personlig er Liverpool-kampene uhyre viktig. Mest fordi mange av kompisene mine holder med Liverpool, og det gjør pubdiskusjonene og Facebook-ertingen atskillig enklere med seier mot dem, skriver United.no-redaktør Dag Langerød i en e-post til Dagbladet.

GRETTEN? Alex Ferguson (t.v) er mannen som irriterer norske Liverpool-supportere mest. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB SCANPIX
GRETTEN? Alex Ferguson (t.v) er mannen som irriterer norske Liverpool-supportere mest. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB SCANPIX Vis mer

Hans motpart i Liverpools skandinaviske supporterklubb, formann Pål Christian Møller, påpeker noe av det samme, at nettopp disse kampene teller aller mest når det gjelder følelser og prestisje.

Før avspark stilte Dagbladet 11 spørsmål til hver av supporterklubbene:
1. Er møtene med Liverpool/United sesongens største kamper i Premier League for ditt lag?
Møller, Liverpool: - Det er de kampene det er deiligst å vinne.
Langerød, United: - Liverpool er ikke lenger noen trussel i gullkampen. Derfor vil jeg faktisk mene at City-kampene nå betyr mer.

2. Har disse kampene fått mer eller mindre betydning for ditt lag de siste årene?
Møller: - Andre kamper kan bety mer rent sportslig, men følelsesmessig og prestisjemessig er de viktigst.
Langerød: - Liverpool-kampen vil alltid bety mye, den historiske rivaliseringen vil holde seg uansett hvor gode eller dårlige lagene er. Men det var viktigere å slå Liverpool da de var en trussel enn nå hvor de per dags dato er en middelhavsfarer.

3. Hva er din verste opplevelse fra en slik kamp?
Møller: - Da jeg var på Wembley i 1996 og vi tapte FA-cupfinalen
Langerød: - For å ta det nærmeste — 1-4-tapet på Old Trafford fra 2008/09-sesongen. Torres holdt lekestue med Vidic, og United røk mot Liverpool da de faktisk var en utfordrer til tittelen.

4. Hva er den beste?
Møller: - 4-1 på Old Trafford, da Vidic ble utvist og Torres herjet.
Langerød: - Det er to måter som det er ekstra godt å vinne på. Det ene er å vinne stort mot rivalen. Det andre er når avgjørelsen faller i siste sekund.  Av sistnevnte har vi John O?Sheas vinnermål på Anfield i 2007, da United omsider satt Jose Mourinho på plass. Deilig, deilig, deilig!

VANT PÅ ANFIELD: Rafael sørget for utviklingsmålet på Anfield i september, helt på tampen av kampen scoret Robin van Persie vinnermålet for Manchester United. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB SCANPIX
VANT PÅ ANFIELD: Rafael sørget for utviklingsmålet på Anfield i september, helt på tampen av kampen scoret Robin van Persie vinnermålet for Manchester United. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB SCANPIX Vis mer

5. Hva irriterer deg mest med United/Liverpool?
Møller: - Er gammel skotte som sjelden har noe fornuftig å si, men som stadig kommer med usakligheter.
Langerød: - Det er lite som irriterer meg med Liverpool for tiden. Til det er de for dårlige. Jeg ler jeg godt av Liverpools konspirasjonsteorier om at dommerne alltid er på Uniteds side eller mot Liverpool. Noen Liverpool-fans mener faktisk at det ikke er Liverpools egen feil at de ikke lenger er på topp. «Its never your fault».

6. Hva er det peneste du kan si om motstanderlaget?
Møller: - Mange jenter synes vel George Best var ganske pen.
Langerød: - Helt ærlig: Jeg har sett mye bra fotball av Liverpool den sesongen, og jeg skjønner det gir håp for framtida. Får Liverpool litt flyt tror jeg de kan ta 5. plassen.

7. Er det noen spillere du kunne tenkt deg på eget lag?
Møller: - NEI!
Langerød: - Nei, ikke nå, men hadde jo vært morsomt om Raheem Sterling hadde latt Liverpool i stikken.

8. Hvilken spiller på motstanderlaget kan dere ikke fordra, og hvorfor?
Møller: - Evra på grunn av med Luis Suarez.
Langerød: - Luis Suarez er knallgod. Han kunne gjort en god jobb for United, men ville jeg hatt ham i United? Aldri. Det er mange som faller lett, men det er ikke alle som har juks som en så innarbeidet del av spillet sitt.

9. Vil Evra/Suarez-krangelen fra forrige sesong prege kampen søndag?
Møller: - Nei. Vi er ferdig med det.
Langerød: - Nei, Kan jeg aldri tenke meg. Suarez står ikke høyt i kurs, men det er en sak som ligger bak oss.

10. Hva er ditt drømmescenario på Old Trafford søndag?
Møller: - Borteseier selvsagt.
Langerød: - For United handler dette om tre nye poeng. Hvis de i tillegg vinner stort, i siste minutt eller vinner uten at Liverpool har en sjanse, så vil jeg tusle fornøyd rundt i huset.

11. Hva tror du resultatet blir, med målscorere?
Møller: - Suarez scorer, men det blir 1-1 sju minutter på overtid når Robin van Persie scorer.
Langerød: - United stiller med sine beste spillere. Da scorer de kanskje tre eller fire mål. 4-1 til United.

TOK HVERANDRE I HÅNDA: Feiden mellom Luis Suarez og Patrice Evra er over, mener begge lags supportere. Men spillerne er ikke noe bedre likt av motstanderne. AFP  / PAUL ELLIS / NTB SCANPIX
TOK HVERANDRE I HÅNDA: Feiden mellom Luis Suarez og Patrice Evra er over, mener begge lags supportere. Men spillerne er ikke noe bedre likt av motstanderne. AFP / PAUL ELLIS / NTB SCANPIX Vis mer