- Liverpool er ikke ute av gullkampen

Trøst fra Wenger.

(Dagbladet.no): Troen på at Liverpool kan kjempe om ligagullet fikk seg en knekk etter gårsdagens smertefulle nederlag for Manchester United. Englands mestvinnende klubb har møtt alle sine tre argeste tittelrivaler på hjemmebane, uten å sanke mer enn to av ni mulige poeng.

Noen mente kampen mot United var et være eller ikke-være for Liverpool i gullkampen. Arsene Wenger ser det annerledes, selv om laget hans er 10 poeng foran de helrøde etter 1-0-seieren mot Chelsea.

- De to andre (Chelsea og Liverpool) er fortsatt involvert. Liverpool har mest grunn til å være skuffet siden de tapte hjemme, men de er ikke ute av det. Det er ikke Chelsea heller, for de viste mot oss at de er et godt lag, sier Wenger ifølge AFP.

Arsenal gikk i krigen

I forkant av 0-1-tapet på Anfield hadde Liverpool-spillerne snakket om at en seier mot United ville bety mer enn bare tre poeng - det ville også bevise at de var klare for å være med helt inn.

Men til tross for stor dominans i banespillet, 22 avslutninger mot Uniteds seks, ble Carlos Tevez\' scoring kampens eneste. Supersøndagen endte bare trist for Liverpool, og for Chelsea som tapte med samme sifre på Emirates.

Nå har Arsenal og United fått ei luke på toppen, men for spenningens skyld håper ikke Wenger den blir for stor.

- Det er mer interessant at det står mellom fire lag, jeg foretrekker det. En dag som denne er storartet for Premier League. Så lenge det handler om fire lag, vil interessen bare bli enda større, sier Arsenal-manageren.

AMPERT: Steven Gerrard var heltent foran møtet med Anderson og Manchester United, men de helrøde skuffet fansen sin igjen. Nå har de 10 poeng opp til Arsenal og 9 til Manchester United, riktignok med én kamp mindre spilt. Foto: AFP
AMPERT: Steven Gerrard var heltent foran møtet med Anderson og Manchester United, men de helrøde skuffet fansen sin igjen. Nå har de 10 poeng opp til Arsenal og 9 til Manchester United, riktignok med én kamp mindre spilt. Foto: AFP Vis mer

Det han selv syntes var mest tilfredsstillende med seieren mot Chelsea, var måten spillerne hans var villige til å gå krigen på.

Dommer Alan Wiley delte ut hele ni gule kort - og burde sannsynligvis delt ut et par røde også.

- Lagånden er helt utrolig. Området vi har forbedret oss på er selve fighten. Vi ble ikke underlegne i duellene og i én-mot-én-situasjonene. Totalt sett var vi dominerende der, og det er ikke vanlig, sier Wenger.

- Liverpool er ikke ute av gullkampen
<B>TEMMET TORRES:</B> Rio Ferdinand slapp ikke Fernando Torres mye til i går.
<B>I FØRERSETET:</B> Men Arsene Wenger nekter å avskrive Liverpool og Chelsea.