Liverpool ett nummer for store for Vålerenga tross god Kongshavn

4-1 til gjestene på Ullevål.

STØDIG: Vålerengas keeper Gudmund Taksdal Kongshavn under vennskapskampen i fotball på Ullevaal stadion mellom Vålerenga IF og Liverpool FC onsdag kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
STØDIG: Vålerengas keeper Gudmund Taksdal Kongshavn under vennskapskampen i fotball på Ullevaal stadion mellom Vålerenga IF og Liverpool FC onsdag kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer
STERK FORESTILLING: Liverpool varslet at Premier League-formen er rett rundt hjørnet da Vålerenga ble slått 4-1 på Ullevål i kveld. Foto:Thomas Rasmus Skaug
STERK FORESTILLING: Liverpool varslet at Premier League-formen er rett rundt hjørnet da Vålerenga ble slått 4-1 på Ullevål i kveld. Foto:Thomas Rasmus SkaugVis mer

• Vålerenga - Liverpool 1-4 (1-2)

(Dagbladet): I forkant av kampen mellom Vålerenga og Liverpool på Ullevål, handlet det meste om Luis Suárez som i går kveld meldte at han vil vekk fra Merseyside-klubben.

Men lagene, og Liverpool spesielt, hadde i alle fall fotballen i fokus i kveld. Gjestene kjørte store deler av kampen, og bød på en artig forestilling.

Luis Alberto, Iago Aspas, Martin Kelly og Raheem Sterling scoret for bortelaget, mens Giancarlo Gonzales headet inn Vålerengas ene mål. Hjemmelaget kan bare takke keeper Gudmund Kongshavn for at ikke sifrene ble styggere enn de ble.

Brendan Rodgers sparte ikke på lovordene da han snakket om Kongshavn etter kampen.

- Han hadde noen brilliante redninger i dag, og spilte fantastisk. Spesielt refleksene hans var gode, sa han til TV2 etter kampen.

UTLIGNET: Giancarlo Gonzales headet inn 1-1 for Oslo-laget. FOTO:Thomas Rasmus Skaug
UTLIGNET: Giancarlo Gonzales headet inn 1-1 for Oslo-laget. FOTO:Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Med det er Liverpool i rute til seriestart hjemme mot Stoke lørdag 17. august.

Kongshavn i form Det var ikke det sterkeste mannskapet Liverpool mønstret til den første omgangen. Hverken Steven Gerrard, Philippe Coutinho eller Simon Mignolet startet for Premier League-laget.

Likevel var det bortelaget som styrte kampen, og etter et drøyt kvarter kom gjestene til den første store målsjansen. Fegor Ogude mistet ballen på midtbanen, og plutselig var Iago Aspas helt alene igjennom. Heldigvis for vertene har de Gudmund Kongshavn i mål, og målvakten vartet opp med en klasseredning.

Sju minutter senere var Aspas igjen farlig frempå, men nok en gang sto Manchester United-supporter Kongshavn i veien. Reprisen viste at redningen nok må ha vært mildt sagt smertefull for sisteskansen.

Tre kjappe Etter en halvtime var Kongshavn igjen på plass, og reddet en avslutning fra Stuart Downing fra kloss hold med nesa. Men like etterpå måtte han omsider gi tapt. Aspas lobbet først ballen i tverrliggeren, men like etterpå satte Luis Alberto ballen kontrollert i mål med et vakkert skudd.

Men fotballen er som kjent rundt, og ikke lenge etterpå var det balanse i regnskapet. Corneren fra Bojan Zajic var perfekt, Giancarlo Gonzales steg til værs og klinket ballen utagbart i målet til Brad Jones med panna. Utligning på Vålerengas første sjanse.

Like etterpå kunne det se ut som om Liverpool ble snytt for straffe da Aspas gikk ned i feltet, men spanjolen fikk oppreisning kun minuttet før hvilen da han var først på et innlegg fra Jordan Henderson.

Tamt hjemmelag Og det gikk ikke mange minuttene av den andre omgangen før Liverpool økte ledelsen. Etter en rekke bytter i hvilen var Martin Kelly først på en corner fra Coutinho, og en ellers meget patent Kongshavn så den passere etter en noe klønete inngripen.

Like etterpå hadde Kolo Touré en heading i tverrliggeren, og med unntak av en halvsjanse fra Morten Berre var Vålerenga langt unna nettkjenning den neste halvtimen.

RØDT: Det er ikke ofte Ullevål er rødt når Vålerenga spiller hjemmekamp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
RØDT: Det er ikke ofte Ullevål er rødt når Vålerenga spiller hjemmekamp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Den neste virkelig store muligheten kom til Fabio Borini etter 73 minutter, men Kongshavn hadde tatt seg inn igjen etter det forrige målet, og avverget mesterlig alene mot italieneren. Like etterpå var det tverrliggeren som sto imellom 22-åringen og nettkjenning.

Mathias Blårud var den som kom nærmest en redusering, men avslutningen fra kloss hold gikk over da det var seks minutter igjen å spille. Når heller ikke Torgeir Børven traff mål fem minutter senere, rant det hele ut i sanden for hjemmelaget.

I stedet var det Raheem Sterling som kunne sette punktum med 1-4 på overtid.

BESTEMT: Brendan Rodgers var klar på gårsdagens pressekonferanse på at Suárez ikke skulle selges. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
BESTEMT: Brendan Rodgers var klar på gårsdagens pressekonferanse på at Suárez ikke skulle selges. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer