Liverpool etter Owen

Det betyr Milan Baros og nyinnkjøpte Djibril Cissé på topp. Les siste nytt om Premier League!

Lørdag klokka 13.45

 • Paul Robinson, Erik Edman, Sean Davis, Naybet og Pedro Mendes er alle klare for å debutere i Premier League for Tottenham. For Paul Robinson vil kanskje kampen bli mest spesiell, for på motsatt side venter tidlbiigere lagkamerat Harry Kewell - og skal vi tro Robinson, vil Harry annonsere at han vil score på Robinson. Robbie Keane er ute i et par måneder med en ankelskade, men gjør etter rapportene gode framskritt. Anthony Gardner, Stephen Kelly, Mauricio Taricco, Lee Barnard og Jamie Slabber er alle på skadeslita for Spurs. Sannsynlig lagoppstilling: Paul Robinson - Dean Richards, Gary Doherty, Ledley King, Erik Edman - Sean Davis, Pedro Mendes, Jamie Redknapp, Johnnie Jackson - Jermaine Defoe, Fredi Kanoute.
 • Liverpool ser ut til å klare seg uten Michael Owen og det tidligere vidunderbarnet er på vei til Real Madrid. Det betyr nyinnkjøpte Cissé og EMs toppscorer Milan Baros på topp - ikke dårlige alternativer. John Arne Riise har sett tilbake på fjorårssesongen og innrømmer at formen ikke var på topp i fjor, noe den visstnok skal være i år. Riise ser uansett ut til å være et klart førstevalg på venstresida under Benitez. Neppe mange forandringer på laget som slo Graz 2-0 borte i Europa i midtuka, noe som betyr at Josemi vil bli brukt på midtbanen. Bare Vladimir Smicer, som er ute med en kneskade, er uaktuell. Sannsynlig lagoppstilling: Jerzy Dudek - Steve Finnan, Sami Hyypiä, Jamie Carragher, John Arne Riise - Harry Kewell, Steven Gerrard, Dieter Hamann, Josemi - Cissé, Milan Baros.

  Aston Villa - Southampton


  Lørdag klokka 16.00

 • Villa må klare seg uten fjorårets toppscorer Juan Pablo Angel (23 mål) og Nolberto Solano. Angel er på bedringens vei etter en operasjon i kneet i sommer, mens Solano er suspendert. I tillegg til de to profilene er Ridgwell ute med en kneskade i et par måneder. Nyinnjkøpte Martin Laursen går inn i midtforsvaret, mens innleide Cartlon Cole debuterer lengst framme. Sannsynlig lagoppstilling: Thomas Sørensen - De La Cruz, Olof Mellberg, Martin Laursen, Jlloyd Samuel - Gavin McCann, Gareth Barry, Matthieu Berson - Darius Vassell, Magnus Allback, Carlton Cole.
 • Southampton skal prøve å vinne sin andre åpningskamp på 16 år, men har flere bekymringer. James Beattie er ikke tilfreds i klubben og Soton har avslått to bud fra morgendagens motstander. Beattie er uansett uaktuell foran seriepremieren på grunn av skade. Peter Crouch, kjøpt for to millioner pund fra nettopp Villa, tar plassen til Beattie, og ordkrigen er selvsagt i gang. Mikael Nilsson er også klar for debut i morgen, svensken ble kjøpt for 500 000 pund fra Halmstad i sommer. Matthew Oakley, Michael Svensson og Marian Pahars er alle ute med langtidsskader. Sannsynlig lagoppstilling: Antti Niemi - Jason Dodd, Graeme Le Saux, Claus Lundekvam, Danny Higginbotham - Fabrice Ferdanes, Yoann Folly, David Prutton, Mikael Nilsson - Kevin Phillips, Peter Crouch.

  Blackburn - West Bromwich


  Lørdag klokka 16.00

 • Blackburn-manager Graeme Souness gikk i dag ut og lovpriste Dwight Yorke og lovet den tidligere Man Utd-spissen startplass i morgen. Det betyr at Jon Stead får selskap av den gamle ringreven på topp i sesongpremieren på Ewood Park. Barry Ferguson og David Thompson mistet nesten hele fjorårssesongen på grunn av skader, men begge er klare for spill i morgen. Og med Steven Reids pågående skademareritt, er det ikke usannsynlig at begge starter på midtbanen.
 • Tidligere Arsenal-stjerne, Nwankwo Kanu, er klar for sin West Brom-debut i morgen. Andre debutanter for den nyopprykkede klubben er Jonathan Greening, Darren Purse og Riccardo Scimeca. Det som ikke er bra for West Brom er at nøkkelspilleren på midtbanen, Jason Koumas, er ute med suspensjon.

  Bolton - Charlton


  Lørdag klokka 16.00

 • Den høyprofilerte Bolton-manageren Sam Allerdyce har selvsagt fyrt opp motstanderen foran morgendagens møte. Allerdyce sier til PA at Charltons kjøp av Francis Jeffers er gambling. Men Allerdyce har nok overskudd til å vurdere andre klubbers kjøp og salg, for han har få bekymringer med egen stall. Bolton mangler bare den skadeutsatte franske forsvareren Florent Laville foran morgendagens sesongpremiere. Det betyr at Gary Speed og Michael Bridges er klare for å debutere. Så gjenstår det å se om Bolton kan hevne stygge tap i de to siste åpningskampene på balløya.
 • Charlton har kanskje gjort årets scoop på overgangsmarkedet med Danny Murphy til 2,5 millioner pund. I tillegg har Francis Jeffers kommet inn dørene på the Valley, noe som kanskje kan få karrieren til den en gang så talentfulle spissen på beina. Hele Charlton-stallen er skadefrie, noe som er få Premier League-managere forunt å oppleve, men manager Alan Curbishley har fortsatt to spillere kikkerten - fortrinnsvis en forsvarer og en spiss. Spesielt spennende blir det å se hva danske Dennis Rommedahl kan få til i Premier League.

  Manchester City - Fulham


  Lørdag klokka 16.00

 • David James er uten reell konkurranse på keeperplassen, da Nicky Weaver er ute med en ankelskade. Danny Mills, som kom gratis fra Leeds i sommer, gjør sin City-debut, hvis lårskaden hans blir helet i tide. Ellers likner City-laget svært mye på det vi så i fjor, selv om tonen virker noe mer ydmyk. 40 poeng virker å være målet til Richard Dunne, men manager Kevin Keegan sikter nok som vanlig høyere. Sannsynlig lagoppstilling: David James - Danny Mills, Sylvain Distin, Richard Dunne, Jihai Sun - Claudio Reyna, Antoine Sibierski, Steve McMananan, Shaun Wright-Phillips - Robbie Fowler, Nicolas Anelka.
 • Steed Malbranque er ute med en strekkskade og mister sesongstarten for Fulham. Det samme gjør midtbanekollega Lee Clark, som fortsatt sliter med vond rygg, og spissen Sava. Det åpner for at sommerkjøpene kan få sin Premier League-debut for Fulham. Andy Cole, Tomasz Radzinski og Claus Jensen er alle klare for innsats mot Fulhams gamletrener Kevin Keegan, mens Boa Morte er opptatt med OL for Portugal..

  Norwich - Crystal Palace


  Lørdag klokka 16.00

 • Norwichs manager Nigel Worthington har flere skadebekymringer foran sin Premier League-debut i morgen. Malky Mackay, Phil Mulryne og keeper Paul Gallacher er alle ute med strekkskader, mens nyinnkjøpte Youssef Safri er uaktuell på grunn av infeksjon. 1. divisjons-helten Darren Huckerby er derimot klar for Premier League igjen, etter å ha slitt med småskader gjennom sommeren. Thomas Helveg og Simon Charlton er begge klare for å debutere. Arsenals unge stjerneskudd, David Bentley, og Sveriges Mattias Jonson starter sannsynligvis på midtbanen.
 • Crystal Palace er tilbake i Premier League etter en pause på seks år. Men i come backet må klubben klare seg uten Neil Shipperley og Danny Butterfield. Nyinnkjøpte Sandor Torghelle er ventet å starte sammen med forrige sesongs toppscorer Andrew Johnson på topp. Gabor Kiraly er endelig klar for Palace, etter å ha kranglet om de personlige betingelsene i noen uker, men Julian Speroni, som ble kjøpt fra Dundee tidligere i sommer, vil uansett stå i mål. Troppen: Speroni, Berthelin, Kiraly, Boyce, Powell, Popovic, Hudson, Granville, Leigertwood, Borrowdale, Riihilahti, Kolkka, Hughes, Black, Watson, Routledge, Derry, Freedman, Johnson, Torghelle, Hall.

  Portsmouth - Birmingham


  Lørdag klokka 16.00

 • Portsmouth-manager Harry Redknapp har et par bekymringer foran morgendagens seriepremiere. Lomana LuaLua er ute med strekk og Dejan Stefanovic har slitt med en kneskade og må testes før kampstart. Patrik Berger var ute store deler av forrige sesong med en kneoperasjon, men er ventet å starte. Everton-veteran David Unsworth er debutklar og skal bli spennende å følge. Troppen: Hislop, Primus, Stefanovic, de Zeeuw, Unsworth, Taylor, Stone, Berger, Quashie, Cisse, Berkovic, LuaLua, Yakubu, Hughes, Curtis, Griffin, Howe, Harper, Ashdown.
 • Steve Bruce fortsetter den spennende oppbygningen av Birmingham, og flere sommerkjøp kan få sin debut i morgen. Myzzy Izzet, Julian Gray, Mario Melchtio og Jesper Grønkjær er alle spennende nykommere og kan heve laget fra fjorårets 10. plass. Darren Anderton er vel ikke like spennende, og den tidligere Tottenham-vingen er nok avhengig av å holde seg langt unna skader for å bli fast på laget. David Dunn er fortsatt ute med strekk, mens Kenny Cunningham mister sesongen to første kamper med karantene. Troppen: Maik Taylor, Melchiot, Martin Taylor, Upson, Lazaridis, Gronkjaer, Savage, Izzet, Gray, Forssell, Heskey, Morrison, John, Clapham, Clemence, Carter, Vaesen.

  Middlesbrough - Newcastle


  Lørdag klokka 18.15

 • Veien er åpen for tre debutanter for Boro mot erkerival Newcastle. Jimmy Floyd Hasselbaink, Ray Parlour og Michael Reiziger har alle store navn i internasjonal fotball og vil garantert heve Steve McClarens mannskap. Mark Viduka er dessverre ute med suspensjon. Troppen: Schwarzer, Boateng, Doriva, Downing, Ehiogu, Hasselbaink, Job, Juninho, Maccarone, Wilson, Nemeth, Parlour, Queudrue, Reiziger, Riggott, Southgate, Zenden, Nash.
 • Newcastles fantastiske veteran Alan Shearer går høyt ut foran sin siste sesong på toppnivå. Foran morgendagens oppgjør mot Middlesbrough går han ut med ønske om å spille hvert eneste minutt av Premier League-sesongen. Det blir neppe tilfellet, da Patrick Kluivert og Craig Bellamy er harde konkurrenter til spissplassene i sir Bobby Robsons lag. Ellers er tidligere Tottenham-kaptein, Stephen Carr, klar for sin Newcastle-debut. Det samme er United-veteran Nicy Butt. På skadelista: Bramble, Robert, Bowyer, Given, O'Brien og Woodgate.

  Everton - Arsenal


  Søndag klokka 15.00

 • Everton har hatt en dårlig sommer med økonomiske problemer og mye bråk rundt en eventuell overgang for Wayne Rooney. Likevel er David Moyes optimistisk . Nevnte Rooney er uaktuell for søndagens knallharde oppgjør mot Arsenal. Det er fortsatt skaden unggutten pådro seg i kvartfinalen i EM som holder ham på sidelinja. Li Tie er tilbake om en måned etter et brudd i foten. Kun to av sommerens fire kjøp er tilgjengelige i første kamp. Marcus Bent og Eddy Bosnar har gode muligheter til å starte, mens Moyes prøver å lande låneavtalen med PSV om backen Jurgen Colin. Troppen: Martyn, Hibbert, Yobo, Stubbs, Weir, Naysmith, Bosnar, Kilbane, Carsley, Gravesen, Osman, Watson, Pistone, Campbell, Bent, Ferguson, Wright, Clarke, Chadwick.
 • Dagens gladeste nyhet for alle Arsenal-supportere er at Patrick Vieira blir på Highbury. Vieira er likevel ute med strekkskade og er ventet tilbake neste helt. Det samme er Sol Campbell, mens Aliadiere er ute for resten av sesongen. Resten av Arsenal-laget ser ut til å være i toppform, og med en liten moral-boost etter nyheten om Vieiras endelige ja til Arsenal, bør alt være i skjønneste orden med fjorårets suveren ligamester.

  Chelsea - Manchester United


  Søndag klokka 17.05

 • En av tidenes sterkeste klubbstaller er så godt som skadefri før søndagens gigantmøte på brua i London. José Mourinho har dermed en liten hodepine i å velge mellom sine 19 elever. Tiago er uaktuell med en betennelse i kneet, mens det nederlandske fenomenet Arjen Robben er tvilsom med en skade i foten. Det er vel tvilsomt om Robben vil spille, hvis han er småskadd, med tanke på Chelsea nær komplette stall. Robert Huth er suspendert. Troppen: Cech, Cudicini; Johnson, Babayaro, Carvalho, Gallas, Bridge, Ferreira, Terry; Makelele, Smertin, Lampard, Cole, Duff, Geremi, Robben, Parker; Mutu, Kezman, Drogba, Gudjohnsen.
 • Sir Alex Ferguson har, i motsetning til sin kollega Mourinho, en rekke bekymringer foran sesongstarten. Lista over uaktuelle spillere er så lang og kvalitetsfull, at det skal godt gjøres om det blir poeng i en svært tøff bortekamp. Louis Saha, Ruud van Nistelrooy, Ole Gunnar Solskjær, Kleberson, Wes Brown, Darren Fletcher, Rio Ferdinand, Heinze og Cristiano Ronaldo er alle uaktuelle. Liam Miller vil sannsynligvis ta plassen til Fletcher på høyrekanten, ellers stiller nok United uendret fra Champions League-kvaliken i midtuka. Howard, G Neville, Keane, Silvestre, Fortune, Miller, Djemba-Djemba, O'Shea, Giggs, Scholes, Smith, P Neville, Forlan, Bellion, Eagles, Richardson, Spector, Bardsley, Carroll, Ricardo.
TOPPSCORER: Milan Baros ble toppscorer i EM. Nå er han bankers på laget i Liverpool.
FRANSK FINESSE: Djibril Cisse er klar for Premier League-spill i helga.