Liverpool etterforskes for brudd på Uefa-regler

Sammen med flere storklubber.

ETTERFORSKES: Ifølge britiske medier er Liverpool under etterforskning av Uefa for brudd på FFP-regler. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
ETTERFORSKES: Ifølge britiske medier er Liverpool under etterforskning av Uefa for brudd på FFP-regler. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

(Dagbladet): Uefa bekrefter at flere av Europas største klubber er under etterforskning for brudd på de såkalte Økonomisk Fair Play-reglene (FFP).

Blant klubbene er Monaco, Roma, Liverpool og Inter. Det melder Sky News og flere britiske medier i ettermiddag.

Ifølge ESPN risikerer de aktuelle klubbene å få nærmere 90 millioner kroner tilbakeholdt fra Uefa. Dette tilsvarer summen for å kvalifisere seg til gruppespillet i Champions League.

Før sommeren var klubber som Manchester City og Paris Saint-Germain i søkelyset til Uefa, og grunnen til at de nye klubbene er under etterforskning er denne sesongens deltagelse i Europa-cuper.

Liverpool-ledelsen har derimot et avslappet forhold til opplysningene.

- Det er åpenbart noe som vil bli tatt hånd om av direktørene. Dette er noe vi er komfortable med ettersom vi er tilhengere av «økonomisk fair play», sier Liverpool-manager Brendan Rodgers.

Verken Roma, Liverpool, Monaco eller Inter spilte i Europa forrige sesong og nylig ble regnskapene sendt inn til Uefa. Nå blir de trolig bedt om å sende ytterligere informasjon om økonomien.

Britiske The Guardian mener Liverpool trolig vil unngå eventuelle sanksjoner fra Uefa ved å skrive en del av de økonomiske tapene som stadionutgifter.

Totalt sju klubber etter under etterforskning:Roma, Monaco, Inter, Liverpool, Besiktas, Krasnodar og Sporting Lisboa.

- Disse klubbene må levere ytterligere informasjon i oktober og november. Deretter vil en ny dialog gjøres og tiltak eventuelt treffes, melder Det europeiske fotballforbundet.

UEFA melder at 115 klubber som deltar i europacupturneringer denne sesongen vil bli fulgt særlig nøye og har fått beskjed om å levere utfyllende opplysninger.