Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool-fan benådes etter fire år i fengsel

Michael Shields ble løslatt i dag.

PÅ FRIFOT: Her har Michael Shields (i grønn bukse) forlat fengselet i Warrington,. Foto: AFP/PAUL ELLIS
PÅ FRIFOT: Her har Michael Shields (i grønn bukse) forlat fengselet i Warrington,. Foto: AFP/PAUL ELLIS Vis mer

||| (Dagbladet.no): Tenåringen og studenten Michael Shields var på vei hjem fra Liverpools Champions League-triumf i Istanbul da han ble pågrepet i Bulgaria i 2005.

Tiltalen lød på drapsforsøk mot en bartender i Golden Sands-området, og briten ble i oktober samme år funnet skyldig. Shields ble dømt til 15 år i fengsel.

Sonet fire og et halvt år
I dag er han blitt løslatt fra et fengsel i Warrington, etter fire år og et halvt år bak murene, skriver The Guardian. Lokalavisa Liverpool Echo skriver at beslutningen kommer på grunn av nye beviser i saken.

Det er Storbritannias justisminister Jack Straw som benåder Shields, som nå er blitt 22 år.

- Han er moralsk og teknisk uskyldig, sier justisministeren i dag.

BUDSKAP FRA FANSEN: Slik så det ut på Anfield etter arrestasjonen av Shields i 2005. Foto: AP/Paul Ellis
BUDSKAP FRA FANSEN: Slik så det ut på Anfield etter arrestasjonen av Shields i 2005. Foto: AP/Paul Ellis Vis mer

Liverpool-supporteren har hele tida hevdet sin uskyld, han sier han lå og sov da Martin Georgiev ble stygt overfalt på svartehavskysten 30. mai 2005.

En annen supporter har i ettertid tatt på seg skylda for angrepet på bartenderen, som ble slått og sparket. Men tilståelsen ble seinere trukket tilbake.

Shields ble sluppet ut i formiddag, bildene viser en glad gutt som viser tommelen opp til fotografene utenfor fengselet.

- Jeg kan bekrefte at han er blitt benådet og skal slippe ut i dag, sier Shields advokat John Wheate.

I lykkerus
Han forteller at unggutten var fra seg av glede da meldingen kom. Han har sittet fengslet i Storbritannia siden 2006.

GLAD: Michael Shields var tydelig lettet da han ble kjørt vekk fra et liv bak murene i dag. Foto: REUTERS/Darren Staples
GLAD: Michael Shields var tydelig lettet da han ble kjørt vekk fra et liv bak murene i dag. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

- Først kunne han ikke tro det, etter alle disse årene og alle tilbakeslagene. Men nå er han i lykkerus, og det samme gjelder familien hans.

Både Liverpool-supportere og spillere har støttet guttens kamp om å bli frigitt siden dommen i Bulgaria.

Liverpool-kaptein Steven Gerrard og resten av laget stilte opp i t-skjorte med støttebudskap for Shields, før en ligakamp i desember 2008.

DØMT FOR DRAPSFORSØK: Her blir Liverpool-supporteren Michael Shields fraktet til retten i Varna i Bulgaria i 2005. Foto: EPA/STR
DØMT FOR DRAPSFORSØK: Her blir Liverpool-supporteren Michael Shields fraktet til retten i Varna i Bulgaria i 2005. Foto: EPA/STR Vis mer

I tillegg trykket Liverpool følgende budskap i kampprogrammet samme kveld.

- Liverpool-fan Michael Shields skulle vært her på Anfield under kveldens kamp. I stedet sitter han i en fengselscelle.

Verken spillerne eller Liverpool ble straffet av det engelske fotballforbundet (FA) i etterkant.

- Vi forstår at Michael Shields-saken er veldig følsom, og at mange Liverpool-spillere og -fans har sterke følelser for dette. Etter at vi fikk Liverpools forklaring vil vi ikke foreta oss noe mer, sa en FA-talsmann.

Ingen bevis
Advokaten sier i dag at det er blitt gjort stor urett mot Shields.

- Michael sier det føles rart at dagen har kommet da alle vil skjønne at han var uskyldig. Det var ingen bevis mot denne gutten. Han ble arrestert for en forbrytelse han ganske enkelt ikke gjorde, sier Wheate.

SA DET MED EI T-SKJORTE: Liverpools spillere ga en klar melding med antrekket foran ligakampen mot West Ham 1. desember i fjor. Foto: AFP/ PAUL ELLIS
SA DET MED EI T-SKJORTE: Liverpools spillere ga en klar melding med antrekket foran ligakampen mot West Ham 1. desember i fjor. Foto: AFP/ PAUL ELLIS Vis mer

Justisminister Straw sa først nei til å benåde briten, i juli. Liverpool Daily Post har i dag publisert Straws pressemelding om Shields benådning.

OVERLYKKELIG: Michael Shields har hele tida sagt at han ikke var skyldig i overfallet. Foto: EPA/STR
OVERLYKKELIG: Michael Shields har hele tida sagt at han ikke var skyldig i overfallet. Foto: EPA/STR Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling