HETSET:Oldhams Tom Adeyemi klaget til dommeren etter at han ble hetset fra tribunen i kamp mot Liverpool. Foto; AP Photo/Tim Hales
HETSET:Oldhams Tom Adeyemi klaget til dommeren etter at han ble hetset fra tribunen i kamp mot Liverpool. Foto; AP Photo/Tim HalesVis mer

Liverpool-fan pågrepet for rasisme mot Oldham-spiller

20-åring tatt av politiet.

En 20-årig mann ble lørdag pågrepet og siktet for rasisthets i forbindelse med Liverpools FA-cupkamp mot Oldham kvelden før.

Oldham-spilleren Tom Adeyemi var på gråten mot slutten av kampen, og han måtte trøstes både av med- og motspillere etter at han skal ha blitt utsatt for grov rasistisk hets i kampen Liverpool vant 5-1.

- Det har vært søkelys på det i det siste, og det er en skam at slikt fortsatt skjer, sa Oldham-kaptein Dean Furman.

Liverpool-spiller Luis Suárez er utestengt i åtte kamper etter å ha blitt funnet skyldig i å ha brukt rasistiske skjellsord mot Manchester United-spiller Patrice Evra. Suarez har fått støtte i Liverpool, og ifølge avisen The Guardian var det Liverpool-fans med Suarez-trøyer på seg som hetset Adeyemi.

PREGET: Oldhams Tom Adeyemi. Foto: REUTERS/Phil Noble
PREGET: Oldhams Tom Adeyemi. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Steven Gerrard og Dirk Kuyt kom bort og trøstet Adeyemi, som er leid ut til Oldham fra Norwich.

- En hendelse inntraff i annen omgang, og det etterforskes både av klubben og av politiet. Vi vil fortsatt samarbeide tett med politiet for å klarlegge nøyaktig hva som skjedde, meldte Liverpool i en uttalelse etter kampen.

(NTB)