I FYR OG FLAMME: Rasende Liverpool-supportere aksjonerte torsdag kveld utenfor Anfield. Brenning av det amerikanske flagget var en av måtene man markerte avsky mot klubbens amerikanske eierduo på.Foto: SCANPIX/AP Photo/ Peter Byrne /PA
I FYR OG FLAMME: Rasende Liverpool-supportere aksjonerte torsdag kveld utenfor Anfield. Brenning av det amerikanske flagget var en av måtene man markerte avsky mot klubbens amerikanske eierduo på.Foto: SCANPIX/AP Photo/ Peter Byrne /PAVis mer

Liverpool-fans brente amerikanske flagg etter Rafas sorti

Voldsomme protester mot Gillett og Hicks utenfor Anfield.

|||(Dagbladet): Etter Tom Hicks og George Gilletts gjentatte løftebrudd, innså Rafael Benitez at han ikke var i stand til å realisere de målene han hadde satt seg i Liverpool under rådende omstendigheter.

Torsdag sa spanjolen takk for seg etter seks år i sjefsstolen på Anfield og sluttet i jobben i samråd med klubbledelsen, og det kan se ut som Benitez forlater Merseyside nærmest med martyrstatus blant enkelte supportere.

For selv om 50-åringen har det overordnede sportslige ansvaret for at Liverpool hadde sin svakeste Premier League-sesong plasseringsmessig på 11 år, er det den mildt sagt forhatte amerikanske duoen Hicks og Gillett som er gjenstand for supporternes fortvilelse og vrede.

På det ledende Liverpool-forumet «Red and White Kop» (RAWK) hagler det med støtteerklæringer til Benitez og tilsvarende mange ytringer om at de amerikanske eierne kan dra dit pepperen gror. Men det er ikke alle som bare nøyer seg med å få ut frustrasjonen på internett.

- Handler ikke om Benitez
Et hundretalls supportere møtte nemlig opp utenfor Anfield for å protestere mot det de oppfatter som en mot Liverpools eksistens. Riktignok er Gillett og Hicks svært så interesserte i å selge seg ut av klubben, men krever en pris som ikke er realistisk å oppnå i dagens marked preget av etterdønningene fra den globale finanskrisen.

Uten Champions League-inntekter neste sesong, stadionplaner fullstendig i det blå og en gjeld på godt over tre milliarder kroner ser heller ikke Liverpool ut som noe innbydende investeringsobjekt.

Leder for supportergrupperingen «Spirit of Shankly», James McKenna, sier protestaksjonene først og fremst er rettet mot klubbens eiere.

- Dette handler nødvendigvis ikke om hva som skjedde med manageren, men hvordan Tom Hicks og George Gillett fortsetter å drive denne klubben. De er i ferd med å lede den nedenom og hjem, sier McKenna, ifølge nyhetsbyrået PA.

Løgner og brutte løfter
Benitez-avskjeden var imidlertid gnisten som bokstavelig talt fikk det til å tenne virkelig til blant de røde hordene. Enkelte supportere satte til og med fyr på amerikanske flagg foran smijernsportene på Anfield.

- Det som skjedde med manageren, er bare dråpen som fikk begeret til å renne over. De kvittet seg med ham på grunn av den økonomiske situasjonene. Folk har sett løgnene og de brutte løftene fra fra Hicks og Gillett i forbindelse med den nye stadionet. De har alltid sagt at de ville støtte manageren. Han har bedt om et større overgangsbudsjett, men det har de ikke klart å innfri på grunn av den økonomiske situasjonen, fortsetter McKenna, og legger til:

- Ingen manager skal måtte finne seg i å bli undergravd på grunn av økonomiske problemer i en fotballklubb, men det er akkurat dette som har skjedd.

- Verdensklasse
Derfor er det heller ingen overraskelse at supporterlederen legger skylden for fiaskosesongen over på Gillett og Hicks.

- Denne sesongen var skuffende, men for meg var det en direkte konsekvens av økonomisk vanskjøtsel av klubben. Rafa er en manager i verdensklasse, og han vil sannsynligvis gå videre til større og bedre oppgaver, sier McKenna.

LØGNER OG BEDRAG: Liverpool-supporterne har sett seg grundig lei på de stadige løftebruddene fra George Gillett og Tom Hicks. Rafael Benitez' plutselige avskjed utløste protestaksjoner utenfor Anfield.Foto: SCANPIX/AP Photo/ Peter Byrne /PA
LØGNER OG BEDRAG: Liverpool-supporterne har sett seg grundig lei på de stadige løftebruddene fra George Gillett og Tom Hicks. Rafael Benitez' plutselige avskjed utløste protestaksjoner utenfor Anfield.Foto: SCANPIX/AP Photo/ Peter Byrne /PA Vis mer