Liverpool-fans, sjekk denne Kenny-tabellen

Styrer mot Champions League.

PÅ FORMTOPPEN: Liverpool har tatt 13 av 18 poeng under Kenny Dalglish. Det gjør dem til et av de mest formsterke lagene i Premier League. Foto: PAUL ELLIS/AFP
PÅ FORMTOPPEN: Liverpool har tatt 13 av 18 poeng under Kenny Dalglish. Det gjør dem til et av de mest formsterke lagene i Premier League. Foto: PAUL ELLIS/AFPVis mer

OSLO/FARO (Dagbladet): Noen managere er udødelige for supporterne, Kenny Dalglish er en sånn type.

Han var likevel avhengig av resultater da han gjorde comeback som Liverpool-sjef. Ikke bare med tanke på sitt eget renommé, men fordi de helrøde var i ferd med å gå en blytung vårsesong i møte - hvor det fort kunne handlet om å skremme nedrykksspøkelser.

Men Dalglish kalles ikke King Kenny uten grunn.

Ett bak Arsenal Managerlegenden har absolutt levert varene. Dagbladet har gått gjennom alle Premier League-resultatene etter at Dalglish overtok, og skotten har ledet Liverpool til 13 poeng på seks kamper.

De fire siste kampene har endt med fire seire og null baklengs.

Hvis vi sammenlikner Dalglish-tallene med de seks siste kampene til resten av Premier League-lagene, er det bar ett lag som har tatt flere poeng. Arsenal har 14 på de seks siste.

Manchester United - som gikk på sesongens første nederlag på lørdag - har like mange poeng på de seks siste som Liverpool, og litt bedre målforskjell.

Gnisten tilbake - Både Dalglish og klubben har fått reaksjonen de ville ha. Det er utrolig sterkt, det de har gjort. Du ser at gnisten er tilbake hos spillerne, sier tidligere Liverpool-spiller John Arne Riise til Dagbladet.

- Hvor mye så du til ham i Liverpool?

Liverpool-fans, sjekk denne Kenny-tabellen

- Jeg har bare møtt ham et par ganger, men han er jo en legende i klubben. Det må være en drøm for spillerne å spille under ham.

Fortsetter Liverpool i samme spor, er ikke Champions League-plassene så langt unna likevel.

For noen uker siden var spill i Champions League neste sesong som en fjern drøm for de røde. Championship var nærmere. Nå er Liverpool bare seks poeng bak Chelsea, som i øyeblikket sitter på den viktige fjerdeplassen.

Permanent? Den tidligere Liverpool-spilleren John Aldridge var gjest i TV 2s Premier League-studio i helga. Han er klar på at Dalglish må få fortsette også utover kontrakten han har fram til sommeren.

- De må gi ham jobben permanent. Han har gått inn i jobben som om han aldri hadde vært borte. Han sier de riktige tingene og er flink til å unngå kontroverser når han svarer på spørsmål om jobben sin eller Fernando Torres, sier Aldridge.

Etter gårsdagens seier på Stamford Bridge, hvor Tores ikke var i slag, svarte Dalglish svært elegant da Sky Sports spurte ham om spanjolen.

- Keeperen vår hadde ikke så mye å gjøre.

Spiller for helten Klubbeier John W. Henry er naturlig nok godt fornøyd med ansettelsen.

- Vi kunne ikke ha gjort et bedre valg. Jeg vet, etter å ha snakket med Kenny, at han har hatt lyst på denne jobben en god stund, sier Henry ifølge Liverpool Echo.

TENKER FØR HAN SVARER: Kenny Dalglish har vært svært diplomatisk i sine svar etter at han ble Liverpool-manager igjen. Foto: LINDSEY PARNABY/EPA
TENKER FØR HAN SVARER: Kenny Dalglish har vært svært diplomatisk i sine svar etter at han ble Liverpool-manager igjen. Foto: LINDSEY PARNABY/EPA Vis mer

Midtstopper Jamie Carragher vil ikke si så mye om det som skjedde under Roy Hodgson, men er rask med Kenny-skryten.

- Det går bedre nå og Kennys inntreden har fått alle på rett side. Kenny er, spesielt for Stevie (Gerrard) og meg, en helt. Resultatene har vært veldig bra, og jeg ville elsket det om han ble værende permanent, sier Carragher ifølge Liverpool Daily Post.

KONGEN ER TILBAKE: Posisjonen til Kenny Dalglish på The Kop er ubestridt. Foto: PAUL ELLIS/AFP
KONGEN ER TILBAKE: Posisjonen til Kenny Dalglish på The Kop er ubestridt. Foto: PAUL ELLIS/AFP Vis mer