Liverpool-fansen graver i Riises framtid

Stoppes på gata.

BISLETT (Dagbladet.no): John Arne Riise vil helst avslutte sin fotballkarriere i Liverpool. Hans nåværende kontrakt løper ut 2009-sesongen - og allerede i våres uttalte Riise til Aftenposten at han hadde bedt sin agent innlede kontraktsforhandlinger.

Det gjentok han under forrige landslagssamling i september, men fortsatt har har ingenting skjedd. Den siste uka har engelske medier koblet Riise til Aston Villa.

Det har han registrert selv også.

- Jeg har fått med meg hva avisene skriver, men det er bare i media. Jeg vet ingenting om det, sier Riise til Dagbladet.no.

- Er Aston Villa en attraktiv klubb?

- Jeg spiller for en toppklubb, og vil bli der jeg er, sier han bestemt.

Får spille i storkampene

Han ante hva som kom etter dagens landslagstrening på Bislett. Før det første TV-intervjuet sa Riise - riktignok med et smil på lur - at han ikke ville snakke om framtida.

I UPÅKLAGELIG HUMØR: Det drøyer med ny kontrakt for John Arne Riise, men det påvirker ikke humøret til Liverpool-proffen. Riise er blitt koblet til Aston Villa i det siste, men er klar på at han selv ønsker å bli i Liverpool. Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet
I UPÅKLAGELIG HUMØR: Det drøyer med ny kontrakt for John Arne Riise, men det påvirker ikke humøret til Liverpool-proffen. Riise er blitt koblet til Aston Villa i det siste, men er klar på at han selv ønsker å bli i Liverpool. Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet Vis mer

Men spørsmålene måtte nesten komme uansett.

Riise understreker at avgjørelsen om framtida hans ligger i Liverpools hender, men at han ikke stresser.

Dessuten synes han det er et godt tegn at han stort sett alltid får spille når det virkelig gjelder - slik også Lars Tjærnås påpekte overfor Dagbladet.no tidligere denne uka.

- Jeg spiller i storkampene. Jeg har fått tillit i alle de store matchene tidligere, og det tyder på at de har tro på meg, sier Riise.

Bobler av energi

Mens Riise fortsatt venter på Liverpool, har klubben nylig forlenget kontraktene til Steven Gerrard, Momo Sissoko, Steve Finnan, Xabi Alonso og Jamie Carragher.

Alvaro Arbeloa har spilt mye på venstrebacken, mens Riise gjerne har spilt høyere i banen når han har sluppet til. Fra å ha spilt rundt 60 kamper i året tidligere forventes det at tallet blir et sted rundt 40 i år.

Usikkerheten rundt Riises framtid opptar også fansen i Liverpool.

Liverpool-fansen graver i Riises framtid

- I det siste har folk kommet bort og spurt om framtida og om roteringa i laget.

- Hva svarer du?

- Jeg svarer at jeg er happy, og at jeg blir i mange år.

- Hvordan trives du med roteringen?

- Vi aksepterer at det blir rotert, det fungerer for oss, sier Riise til Dagbladet.no.

Men han legger ikke skjul på at han helst ville spilt enda mer, selv om det kanskje kommer landslaget til gode at Riise bobler over av energi om dagen.

- Innerst inne vil alle spille alle kampene. Men jeg føler at jeg freser av energi, det er lenge siden jeg har spilt kamp, ikke siden søndag, smiler han.

<B>MYE ENERGI:</B> I forrige landskamp mot Hellas var John Arne Riise stor - noe han mente skyldtes mye overskudd på grunn av mindre matching i Liverpool.