VIL OVERTA LIVERPOOL: Yahya Kirdi (i midten) er en av investorene som er interessert i å kjøpe Liverpool. Men de seks milliarder kronene George Gillett (til venstre) og Tom Hicks (til høyre) krever er i meste laget for interessentene.   Dette bildet er tatt i november i fjor.  Foto: AP Photo / Denis Brodeur
VIL OVERTA LIVERPOOL: Yahya Kirdi (i midten) er en av investorene som er interessert i å kjøpe Liverpool. Men de seks milliarder kronene George Gillett (til venstre) og Tom Hicks (til høyre) krever er i meste laget for interessentene. Dette bildet er tatt i november i fjor. Foto: AP Photo / Denis BrodeurVis mer

Liverpool-fansen holdes på pinebenken

Styret vurderte flere bud - ingen ble godtatt.

||| (Dagbladet): «Liverpool kommer straks med en uttalelse angående eierskap/bud», skrev The Times mest profilerte fotballjournalist på sin Twitter-side fredag kveld.

Forventningene steg umiddelbart blant fansen, men ble raskt dempet igjen.

For kort tid seinere la Liverpool ut en kort melding på sin hjemmeside, der de opplyste at prosessen med å få klubben solgt fortsetter.

«Styret vil fortsette å jobbe for det som er best for Liverpool og supporterne, og gjøre alt i vår makt for at klubben selges til en kjøper som både har ressurser og er dedikert til å sikre langsiktig, stabil og sikker finansiering», skriver de i uttalelsen.

Håpet om å få en ny eier klar før overgangsvinduet stenger 1. september har ikke blitt styrket i løpet av kvelden.

De nåværende eierne, Tom Hicks og George Gillett, ønsker seg angivelig seks milliarder kroner for å gi slipp på klubben. En av de interesserte investorene, kinesiske Kenny Huang, er bare villig til å gi halvparten. Selv beregner han sjansene for at han får tilslaget til 50/50.

Yahya Kirdi er en annen potensiell investor, men heller ikke han er innstilt å betale overpris for å sikre seg kontrollen over den tradisjonsrike klubben fra Anfield.

Styret kan ikke love at klubben blir solgt i nærmeste framtid.

«Salgsprosessen fortsetter. Men tidspunktet for dette og utfallet forblir uvisst. I mellomtiden vil vi ikke kommentere rykter og spekulasjoner», opplyser de.

Om klubben ikke er solgt innen utgangen av måneden kan Hicks og Gillett vente seg straffegebyr fra Royal Bank of Scotland, som har sett seg lei på nølingen.

Og det er ikke småpenger vi snakker om: 190 millioner kroner. Men summen belastes neppe klubben, men Hicks og Gillett, fordi RBS utpeker amerikanerne som salgshindre.

Muligheten er også til stede for at banken tar midlertidig kontroll over klubben fra 6. oktober.